Κυριακή, 5 Μαΐ
18oC Αθήνα

ΗΠΑ: Δολοφόνησαν τρανς γυναίκα στην Ατλάντα – Το 10ο θύμα το 2023

ΗΠΑ: Δολοφόνησαν τρανς γυναίκα στην Ατλάντα – Το 10ο θύμα το 2023

Η Rasheeda Williams, μια μαύρη τρανς γυναίκα εργάτρια του σεξ και ράπερ, είναι το 10ο θύμα βίαιης δολοφονίας τρανσέξουαλ ατόμου στις ΗΠΑ, αφού πυροβολήθηκε θανάσιμα στην Ατλάντα το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (19.4.2023). Ήταν γνωστή με τα ονόματα Koko Da Doll και Hollywood Koko.

Πριν από δύο εβδομάδες, προηγήθηκε η δολοφονία της Ashley Burton πάλι από πυροβολισμό στην Ατλάντα, σε μια υπόθεση που δεν έχει ανακοινωθεί προς το παρόν καμία σύλληψη. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ένα άτομο πυροβολήθηκε στην περιοχή πριν από 4 ημέρες, με τους φίλους και τους συγγενείς να επιβεβαιώνουν ότι είναι η τρανς γυναίκα Rasheeda Williams.

Η δολοφονία της συνέβη στη συμβολή των δρόμων Martin Luther King Jr. Dr. SW και Hamilton E. Holmes NW αργά το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ. Αν και η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε την ταυτότητά της, οι φίλοι και συγγενείς της δήλωσαν στα social media ότι πρόκειται για την Williams.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα λεπτομέρειες ούτε για αυτήν την υπόθεση δολοφονίας τρανς ατόμου, με τη συνήγορο της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, Daniella Carter, να επιβεβαιώνει τον θάνατό της και να γράφει συγκινητικά λόγια για την Rasheeda Williams.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη daniella carter (@daniella.carter)

Η Rasheeda Williams πρωταγωνίστησε μαζί με την Daniella Carter στο τελευταίο ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη D. Smith «Kokomo City». ««Πραγματικά δεν βρίσκω λόγια και πονάω βαθιά», έγραψε η Carter στην ανάρτησή της και τη συνόδευσε με μια φωτογραφία της τρανς γυναίκας από το κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance.

«Η Koko είχε χρυσή καρδιά και σκόρπιζε μόνο αγάπη και φως σε όσο κόσμο συναντούσε», έγραψε η οικογένεια της Williams στην περιγραφή της καμπάνιας GoFundMe για την κάλυψη των εξόδων κηδείας.

«Το να γνωρίζεις την Koko σημαίνει να την αγαπάς, αγαπούσε την οικογένεια και τους φίλους της μέχρι το βάθος της καρδιάς της», έγραψαν φίλοι της στα social media.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις