Τετάρτη, 8 Μαΐ
24oC Αθήνα

ΗΠΑ – Εκλογές: Μπλόκο σε δεκάδες λογαριασμούς στο Facebook και το Instagram

ΗΠΑ – Εκλογές: Μπλόκο σε δεκάδες λογαριασμούς στο Facebook και το Instagram

Δεκάδες λογαριασμοί χρηστών του Facebook και του Instagram μπλοκαρίστηκαν για λόγους ασφαλείας της εν εξελίξει εκλογικής διαδικασίας στις ΗΠΑ.

“Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να εμποδίσουμε ανάμειξη στο Facebook κατά τη διάρκεια των εκλογών για τη Γερουσία στις ΗΠΑ, είμαστε σε τακτική επαφή με τις αρμόδιες αρχές για την εφαρμογή της νομοθεσίας, με ειδικούς εκτός εταιρείας αλλά και με άλλες εταιρείες σε όλο τον κόσμο”, αναφέρει το Facebook.

Οι υπεύθυνοι του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσαν ότι μπλόκαραν περίπου 30 λογαριασμούς, όπως και άλλους 85 στο Instagram, οι οποίοι μπορεί να συνδέονται με ξένες οντότητες και να χρησιμοποιηθούν για ανάμειξη στις ενδιάμεσες εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγο καιρό οι αρχές και οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ είχαν  καλέσει τους Αμερικανούς ψηφοφόρους να προσέχουν για ρωσικές προσπάθειες μετάδοσης πλαστών πληροφοριών, παρότι μετά τη σχετική έρευνα δεν εντοπίστηκαν απόπειρες ανάμειξης “δακτύλου” της Μόσχας.

ΗΠΑ – Εκλογές: Ύποπτα ευρήματα

“Οι προκαταρκτικές μας έρευνες έχουν οδηγήσει στον εντοπισμό μέχρι στιγμής 30 λογαριασμών στο Facebook και 85 στο Instagram που θα μπορούσαν να έχουν σχέση με συντονισμένες παράτυπες δραστηριότητες. Αμέσως μπλοκάραμε τους λογαριασμούς αυτούς και ερευνούμε γι’ αυτούς με μεγαλύτερη λεπτομέρεια”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Facebook.

Όλες οι σελίδες στο Facebook που συνδέονται με τους λογαριασμούς αυτούς ήταν στη γαλλική ή τη ρωσική γλώσσα, ενώ του Instagram ήταν στην αγγλική και ορισμένοι επικεντρώνονταν σε διασημότητες και στην πολιτική.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ για το Κογκρέσο, τα αποτελέσματα των οποίων θεωρούνται κρίσιμης σημασίας για τη συνέχεια της θητείας του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Το περασμένο Σάββατο (3.11.2018) το Twitter επιβεβαίωσε ότι διέγραψε αυτόματους λογαριασμούς που έγραφαν μηνύματα για την αποθάρρυνση των ψηφοφόρων να πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές.

Οι αμερικανικές εφημερίδες αναφέρουν ότι οι λογαριασμοί αυτοί ανέρχονταν σε 10.000!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις