Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

ΗΠΑ: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε διαδήλωση κατά του ρατσισμού

ΗΠΑ: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε διαδήλωση κατά του ρατσισμού

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από σφαίρα που δέχθηκε κατά την διάρκεια διαδήλωσης κατά του ρατσισμού με το σύνθημα “Black Lives Matter” στο Λούιβιλ, των ΗΠΑ.

Οι διαδηλώσεις στην περιοχή αυτή των ΗΠΑ λαμβάνουν χώρα από τον Μάρτιο και το θάνατο μιας νεαρής αφροαμερικανίδας που έπεσε νεκρή από αστυνομικά πυρά στο διαμέρισμά της. Στη συνέχεια και μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλοιντ από αστυνομικού, οι διαδηλώσεις αυτές έλαβαν τεράστια έκταση.

Η αστυνομία της Λούιβιλ, η οποία ειδοποιήθηκε τηλεφωνικώς χθες το βράδυ, ανακοίνωσε ότι βρήκε έναν άνδρα σοβαρά τραυματισμένο από σφαίρα στο πάρκο Τζέφερσον Σκουέρ, όπου διεξαγόταν αντιρατσιστική διαδήλωση.

“Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον σώσουν, αλλά μάταια”, διευκρινίζει η αστυνομία σε ανάρτησή της στο Twitter.

Λίγο αργότερα άλλος ένας άνθρωπος τραυματίστηκε από σφαίρα μπροστά από το πάρκο. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν γνωρίζει προς το παρόν αν τα πυρά προέρχονταν από ένα ή δύο άτομα και επίσης δεν προέβη σε καμία ανακοίνωση σχετικά με την ταυτότητα των θυμάτων.

Νωρίτερα χθες το βράδυ ο δήμαρχος της Λούιβιλ Γκρεγκ Φίσερ είχε ζητήσει από μετέχοντες σε αντιδιαδήλωση να μείνουν μακριά από το πάρκο. Η τοπική εφημερίδα Louisville Courier Journal είχε επίσης αποκαλύψει ότι “ένοπλες πατριωτικές ομάδες” σχεδίαζαν να συγκρουστούν με τους διαδηλωτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις