Κόσμος

ΗΠΑ: Ένοχος για 6 δολοφονίες κρίθηκε άνδρας που παρέσυρε με το αυτοκίνητό του πολίτες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένας άνδρας από το Γουισκόνσιν, ο οποίος παρέσυρε σκόπιμα με το όχημά του τον κόσμο που συμμετείχε σε μια χριστουγεννιάτικη παρέλαση κοντά στο Μιλγουόκι κρίθηκε ένοχος για έξι δολοφονίες και δεκάδες τραυματισμούς πολιτών.

Οι 12 ένορκοι στο δικαστήριο της Κομητείας Γουκίσα έκριναν ένοχο τον 40χρονο Ντάρελ Μπρουκς για έξι ανθρωποκτονίες. Ενδέχεται να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, που κράτησε τρεις εβδομάδες, η δικαστής Τζένιφερ Ντόροου, επέπληξε κατ’ επανάληψη τον Μπρουκς, ο οποίος είχε αναλάβει μόνος του την υπεράσπισή του, επειδή δεν τηρούσε τους δικανικούς κανόνες.

Ο Μπρουκς κατηγορήθηκε ότι οδήγησε το σπορ αυτοκίνητό του εναντίον του πλήθους που συμμετείχε στην ετήσια χριστουγεννιάτικη παρέλαση στην πόλη Γουοκίσα, στα δυτικά του Μιλγουόκι, στις 21 Νοεμβρίου 2021. Ο ίδιος υποστήριξε στην αγόρευσή του ότι δεν σκόπευε να τραυματίσει κανέναν και ότι κόρναρε ενώ περνούσε μέσα από το πλήθος, για να προειδοποιήσει τον κόσμο να φύγει από τη μέση.

«Όταν οδηγείτε στον δρόμο απ’ όπου περνάει μια παρέλαση και παρασέρνετε παιδιά (…) ο σκοπός σας είναι γνωστός, κύριες Μπρουκς. Αυτό δεν ήταν δυστύχημα», απάντησε η εισαγγελέας Σου Όπερ.

Τα θύματα ήταν ηλικίας από 8 έως 81 ετών. Περισσότεροι από 60 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών και τουλάχιστον 18 παιδιά.

Την εποχή της επίθεσης ο Μπρουκς είχε αποφυλακιστεί με εγγύηση για μια κατηγορία ενδοοικογενειακής βίας. Συνελήφθη κοντά στον δρόμο όπου γινόταν η παρέλαση και παραμένει υπό κράτηση από τότε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κόλαση φωτιάς σε Γαλλία και Ισπανία: Πάνω από 500.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους – Σκληρή μάχη για να μην καεί το Μπορντό
Στην Ισπανία καταστράφηκε έκταση 4 φορές μεγαλύτερη από το Παρίσι – Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς κοντά στη Μαδρίτη, οι ισπανικές πυροσβεστικές δυνάμεις παλεύουν συνεχόμενα με τις νέες φωτιές που εξαπλώνονται
Φωτιά
Πύρινος εφιάλτης χωρίς τέλος σε Γαλλία και Ισπανία: Σκέψεις για εκκένωση του Μπορντό, πάνω από 325.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί
Στις προσπάθειες κατάσβεσης έχουν αποσταλεί και ελληνικά canadair που πραγματοποιούν ρίψεις νερού από αέρος - Νέα πύρινα μέτωπα σε Βαλένθια και Τολέδο
Φωτιά
24