Κόσμος

ΗΠΑ: Έπαιζε κρυφτό και την πυροβόλησε γείτονας που «είδε σκιές στον κήπο του»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένα παιδικό παιχνίδι παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ, καθώς ένα μικρό κορίτσι δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι από έναν άνδρα που «είδε σκιές» στον κήπο του.

Όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν την Κυριακή στο Σταρκς, μια κωμόπολη της Λουιζιάνα. Οι αστυνομικοί βρήκαν ένα 14χρονο κορίτσι «με τραύμα από σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού». Διακομίστηκε σε νοσοκομείο των ΗΠΑ, όπου νοσηλεύεται χωρίς να απειλείται η ζωή της.

Παιδιά έπαιζαν «κρυφτό στην περιοχή και κρύφτηκαν στον κήπο ενός γείτονα», επεσήμανε η αστυνομία.

Ο 58χρονος Ντέιβιντ Ντόιλ εξήγησε στους αστυνομικούς ότι «είδα σκιές έξω από το σπίτι μου» και πήγε να πάρει το όπλο του.

Στη συνέχεια «επέστρεψε και είδε ανθρώπους να φεύγουν τρέχοντας από την ιδιοκτησία του. Τη στιγμή εκείνη άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους και χωρίς να το καταλάβει χτύπησε το κορίτσι», διευκρίνισε το γραφείο του σερίφη.

Ο Ντόιλ έχει προφυλακιστεί και εναντίον του απαγγέλθηκαν αρκετές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων για ένοπλη επίθεση.

Το σημείο στο οποίο σημειώθηκε το περιστατικό είναι ένα αδιέξοδο στο οποίο υπάρχουν τρία σπίτια: αυτό του Ντόιλ, το σπίτι της οικογένειας του κοριτσιού και το σπίτι ενός συγγενή του κοριτσιού.

Το συμβάν αυτό εντάσσεται σε μια σειρά αντίστοιχων περιστατικών που έχουν σημειωθεί στις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες.

Τον Απρίλιο μια 20χρονη γυναίκα έπεσε νεκρή από σφαίρες στην πολιτεία της Νέας Υόρκης όταν κατά λάθος μπήκε στο χώρο στάθμευσης ενός σπιτιού. Τον ίδιο μήνα στο Τέξας ένας άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον μιας ομάδας από μαζορέτες όταν αυτές μπέρδεψαν το αυτοκίνητό του με το δικό τους και προσπάθησαν να ανοίξουν την πόρτα. Εξάλλου ένας έφηβος Αφροαμερικανός τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρες όταν έκανε λάθος τη διεύθυνση και χτύπησε την πόρτα του σπιτιού ενός άνδρα στο Μιζούρι.

Στις ΗΠΑ υπάρχουν περισσότερα όπλα από κατοίκους. Τα πυροβόλα όπλα ευθύνονται για περισσότερους από 130 θανάτους ημερησίως, περισσότεροι από τους μισούς από τους οποίους είναι αυτοκτονίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε τον παλαιστή του ΜΜΑ, Ντέινα Γουάιτ, για εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου – «Σε παρακαλώ, δέξου»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι πρότεινε τη θέση στον διευθυντή του χώρου των μικτών πολεμικών τεχνών και «βίαιο μαχητή», ο οποίος ωστόσο απέρριψε την πρόταση
Dana White και Donald Trump
Σφοδρή επίθεση Νετανιάχου κατά των αραβικών κομμάτων - «Το ενδεχόμενο συμμαχίας με ισλαμιστές θα διαλύσει το Ισραήλ»
Μετά τις βουλευτικές εκλογές της 27ης Οκτωβρίου, ο Ισραηλινός πρόεδρος, Ισαάκ Χέρτζογκ αναμένεται να ανακοινώσει σε ποιον θα δώσει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
«Πυρά» Τραμπ κατά Δημοκρατικών: «Απειλούν και εκβιάζουν Ρεπουμπλικανούς με μομφή, διατάζω την διερεύνηση της εγκληματικής πράξης, αμέσως!»
«Πρόκειται για εκβιασμό και πρέπει να λογοδοτήσουν, απειλούν τους δωρητές μας με φυλάκιση και πολλές άλλες μορφές τιμωρίας, μόνο και μόνο επειδή τυχαίνει να είναι Ρεπουμπλικάνοι» γράφει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump σε Halloween πάρτι που διοργάνωσε στο Mar-a-Lago της Φλόριντα στις 31 Οκτωβρίου 2026 7
Ίλζε Άιγκνερ: Η πρόεδρος της Βουλής της Βαυαρίας που θέλει να γίνει πρόεδρος της Γερμανίας – Ήταν εργάτρια και δεν έχει απολυτήριο Λυκείου
Είναι καθολική στο θρήσκευμα, δεν έχει παντρευτεί και δεν έχει παιδιά. Παρότι δεν έχει πτυχίο πανεπιστημίου, ούτε απολυτήριο λυκείου, κατάφερε να διαγράψει μια σημαντική πολιτική διαδρομή
Η Ίλσε Άιγκνερ 11
Ο Αντόνιο Ταγιάνι στο στόχαστρο φιλορώσων χάκερ – Στο dark web προσωπικά δεδομένα του ίδιου και της οικογένειάς του
Υπογράμμισε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τον εκφοβίσει, ότι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις με τις σύμμαχες χώρες  και ότι η επίθεση σε βάρος του οφείλεται στην θέση της Ιταλίας στο ουκρανικό
Αντόνιο Ταγιάνι