Κόσμος

ΗΠΑ: «Έχουμε αποδείξεις ότι η Βόρεια Κορέα έστειλε στρατό στη Ρωσία για να πολεμήσει στην Ουκρανία»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν σήμερα (23.10.2024) για πρώτη φορά ότι έχουν δει «αποδείξεις και βάσιμα στοιχεία» για την αποστολή στρατευμάτων από την Βόρεια Κορέα στην Ρωσία, με στόχο να αναπτυχθούν και να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν παραδέχτηκε ότι έχουν παρουσιαστεί νέα δεδομένα τα οποία αποδεικνύουν ότι η Βόρεια Κορέα έχει στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Ρωσία, με στόχο να λάβουν μέρος σε επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Μόλις ένα 24ωρο πριν, ο Λόιντ Όστιν κατά την επίσκεψη «αστραπή» που πραγματοποίησε απροειδοποίητα στο Κίεβο, είχε αναφέρει σε δημοσιογράφους πως δεν υπήρχαν ακόμη επαρκή στοιχεία για να τεκμηριώσουν την θέση πως στρατιωτικοί από την Βόρεια Κορέα εντάσσονται στις ρωσικές δυνάμεις.

Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί την πρώτη επιβεβαίωση από αμερικανικής πλευράς των καταγγελιών Κιέβου και Σεούλ, ότι βορειοκορεάτες στρατιωτικοί έχουν μεταφερθεί ή πρόκειται να μεταφερθούν στη Ρωσία για να συνδράμουν στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Την είδηση μεταδίδει η δημοσιογράφος της Wall Street Journal, Lara Selligman:

 

 

Πριν λίγες ημέρες, στις 18/10/2024, ο επικεφαλής της ουκρανικής Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (GUR) Κιρίλο Μπουντάνοφ ανέφερε πως 11.000 βορειοκορεάτες εκπαιδεύονται αυτή την στιγμή στην ανατολική Ρωσία, για να ενταχθούν στον ρωσικό στρατό.

«Εάν η Βόρεια Κορέα μπορεί να παρέμβει στον πόλεμο στην Ευρώπη, τότε η πίεση σε αυτό το καθεστώς σίγουρα δεν είναι αρκετή», ανέφερε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του. «Είναι σαφές ότι η Πιονγκγιάνγκ, όπως και η Μόσχα, (…) δεν σέβεται την ανθρώπινη ζωή», ανέφερε σήμερα ο Ζελένσκι, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η κλιμάκωση της ρωσικής εισβολής πρέπει να σταματήσει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκληρή απάντηση Μελόνι στον Τραμπ: «Να θυμάσαι ότι ούτε εγώ ούτε η Ιταλία παρακαλάμε» – Ακύρωσε το ταξίδι του στις ΗΠΑ ο Ταγιάνι
Ο Τραμπ ισχυρίσθηκε ότι η Μελόνι τον «ικέτευσε» να βγάλει φωτογραφία μαζί του στο περιθώριο της συνόδου της G7 στη Γαλλία - «Έκπληκτη» δηλώνει η ιταλίδα πρωθυπουργός από τα σχόλιά του αμερικανού προέδρου
Τζόρτζια Μελόνι
29
Νετανιάχου: Ο ισραηλινός στρατός θα παραμείνει στον νότιο Λίβανο, η Χεζμπολάχ θα πληρώσει βαρύ τίμημα
«Το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί επιθέσεις εναντίον των στρατιωτών μας ή του εδάφους μας και θα αναγκάσει τη Χεζμπολάχ να πληρώσει βαρύ τίμημα για αυτού τους είδους τις επιθέσεις», προειδοποίησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
WSJ: Το Πεντάγωνο ζητά επιπλέον 80 δισ. δολάρια από το Κογκρέσο για το κόστος του πολέμου με το Ιράν
Tο Πεντάγωνο εκτιμούσε ότι το κόστος του πολέμου εναντίον του Ιράν θα έφτανε περίπου 29 δισεκ. δολάρια, ένα ποσό το οποίο οι Δημοκρατικοί αμφισβητούσαν εκτιμώντας ότι είναι πολύ μικρότερο από το πραγματικό
Το αμερικανικό Πεντάγωνο