Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

ΗΠΑ: Γερουσιαστής ετοιμάζει νομοσχέδιο για την απαγόρευση του TikTok – «Είναι κερκόπορτα της Κίνας»

ΗΠΑ: Γερουσιαστής ετοιμάζει νομοσχέδιο για την απαγόρευση του TikTok – «Είναι κερκόπορτα της Κίνας»

Γερουσιαστής των ΗΠΑ θεωρεί το TikTok «Κινέζο κατάσκοπο», που απειλεί την ιδιωτική ζωή των παιδιών στην Αμερική και την ψυχική τους υγεία και ετοιμάζεται να καταθέσει προς ψήφιση νομοσχέδιο που θα απαγορεύει το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στη χώρα.

Η είδηση μπορεί να μοιάζει με ανέκδοτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή και δείχνει ότι τα σενάρια συνωμοσίας και ζουν και βασιλεύουν στις ΗΠΑ. Ο γερουσιαστής που θέλει να στείλει στο πυρ το εξώτερον το TikTok είναι ο Τζος Χάουλι.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών δεν είναι μεγάλης ηλικίας, για να υποθέσει κανείς ότι μεγάλωσε εν μέσω… παράξενων εποχών στις ΗΠΑ, όπως εκείνη του ψυχρού πολέμου, όπου τα σενάρια συνωμοσίας και προπαγάνδας ανθούσαν και οι Αμερικανοί άκουγαν για Σοβιετικούς και Κινέζους και… έβγαζαν αφρούς. Ο Τζος Χάουλι είναι μόλις 43 ετών.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής τόνισε δημόσια ότι θα φέρει προς ψήφιση στη Γερουσία νομοσχέδιο για την απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ.

Το μένος του Τζος Χάουλι για το TikTok ξεκινάει από το γεγονός ότι μητρική του εταιρεία είναι η κινέζικη, ByteDance.

«Το TikTok είναι η κερκόπορτα της Κίνας στις ζωές των Αμερικανών. Απειλεί την ιδιωτική ζωή των παιδιών μας καθώς και την ψυχική τους υγεία», ανέφερε στο Twitter ο γερουσιαστής των ΗΠΑ. «Θα καταθέσω προς ψήφιση νομοσχέδιο για την απαγόρευσή του σε εθνικό επίπεδο», συμπλήρωσε ο Χάουλι.

Το TikTok, πάντως, είναι ήδη στο… κυνήγι στις ΗΠΑ, καθώς σενάρια αναφέρουν ότι ενδέχεται να απαγορευτεί στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους να το χρησιμοποιούν ή να το κατεβάζουν σε κρατικές συσκευές.

Η απάντηση του TikTok

Η εκπρόσωπος του TikTok, Μπρουκ Ομπερβέτερ, απάντησε άμεσα στον γερουσιαστή. «Η έκκληση του γερουσιαστή Χάουλι για πλήρη απαγόρευση του TikTok ακολουθεί μια αποσπασματική προσέγγιση για την εθνική ασφάλεια και μια αποσπασματική προσέγγιση σε γενικά ζητήματα της βιομηχανίας όπως η ασφάλεια των δεδομένων, η ιδιωτικότητα και οι βλάβες στο διαδίκτυο. Ελπίζουμε ότι θα επικεντρώσει τις ενέργειές του στις προσπάθειες για την ολιστική αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, αντί να προσποιείται ότι η απαγόρευση μιας υπηρεσίας θα έλυνε οποιοδήποτε από τα προβλήματα που τον απασχολούν ή θα έκανε τους Αμερικανούς πιο ασφαλείς», τόνισε η εκπρόσωπος της εταιρείας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις