Παρασκευή, 3 Μαΐ
23oC Αθήνα

ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε βοήθεια 95 δισ. δολαρίων σε Ισραήλ, Ουκρανία, Ταϊβάν

ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε βοήθεια 95 δισ. δολαρίων σε Ισραήλ, Ουκρανία, Ταϊβάν
Reuters

Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μπάιντεν για οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να γίνει νόμος από την ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικανούς, Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η Γερουσία των ΗΠΑ, στην οποία πλειοψηφούν οι Δημοκρατικοί, έδωσε την έγκρισή της στο νομοσχέδιο ύψους 95 δισεκ. δολαρίων που περιλαμβάνει βοήθεια για την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν.

Οι γερουσιαστές έστειλαν το νομοσχέδιο στην υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικανών Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου δεν συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να ψηφιστεί.

Το πακέτο βοήθειας που εγκρίθηκε από τη Γερουσία περιλαμβάνει περίπου 60 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (κάτι λιγότερο από 56 δισεκατομμύρια ευρώ) σε βοήθεια για την Ουκρανία, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας προορίζεται για στρατιωτική υποστήριξη. Αυτό είναι περίπου το ποσό που είχε ζητήσει αρχικά ο Μπάιντεν.

Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης 14 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για το Ισραήλ, καθώς και δισεκατομμύρια σε βοήθεια για την Ταϊβάν και άλλους εταίρους στον Ινδο-Ειρηνικό.

Προκειμένου να σημειωθεί πρόοδος μετά από μήνες αδιεξόδου, τα κονδύλια για την ασφάλεια των συνόρων εξαιρέθηκαν από το πακέτο. Το μεταναστευτικό είναι το μεγάλο θέμα διαμάχης μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις