Κόσμος

ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον εξετάζει τα χτυπήματα στην Υπερδνειστερία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν τα αίτια των πρόσφατων περιστατικών βίας που σημειώθηκαν στην αποσχισθείσα από την Μολδαβία και υποστηριζόμενη από την Ρωσία περιοχή της Υπερδνειστερίας, δήλωσε σήμερα Τρίτη ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν.

«Δεν είμαστε πράγματι βέβαιοι τι σημαίνουν όλα αυτά, αλλά είναι κάτι το οποίο στο οποίο θα εστιάσουμε», δήλωσε ο Όστιν.

Στην Υπερδνειστερία πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τις τοπικές αρχές αρκετές επιθέσεις το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Αρχικά έγινε στόχος μια στρατιωτική μονάδα, εν συνεχεία εκρήξεις σημειώθηκαν στο αρχηγείο της κρατικής ασφάλειας της Υπερδνειστερίας ενώ δύο εκρήξεις προκάλεσαν ζημιές σε δύο παλιές ραδιοφωνικές κεραίες σοβιετικής εποχής, μέσω των οποίων εκπέμπει ρωσικός σταθμός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο σχολιασμένα
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί κατάργησης της αίθουσας Τύπου στον Λευκό Οίκο: «Ποτέ δεν θα έκανα κάτι τόσο ανόητο»
«Υπάρχει αναφορά fake news ότι θα αφαιρέσω την αίθουσα Τύπου και θα επαναφέρω την παλιά πισίνα, μπορεί να τη μεταφέρω σε μια λιγότερο ενοχλητική τοποθεσία αλλά η πισίνα δε θα επανέλθει ποτέ» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ