Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

ΗΠΑ: Η πιο καλά αμειβόμενη νταντά του κόσμου – Η 34χρονη που βγάζει μεροκάματο 2.000 δολάρια

ΗΠΑ: Η πιο καλά αμειβόμενη νταντά του κόσμου – Η 34χρονη που βγάζει μεροκάματο 2.000 δολάρια
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μια 34χρονη γυναίκα από τις ΗΠΑ βγάζει 2.000 την ημέρα, ζει τις περισσότερες μέρες του χρόνου της μέσα στην απόλυτη χλιδή, κάνει ταξίδια σε πολυτελής προορισμούς στο εξωτερικό κυκλοφορεί με πανάκριβα αυτοκίνητα και όλα αυτά ως νταντά.

Το πρώτο ερώτημα που θα σκεφτεί κανείς αν μάθει αυτή την είδηση είναι: «Μα πως γίνεται αυτό;» Κι όμως, γίνεται, καθώς η Γκλόρια Ρίτσαρντς από τις ΗΠΑ εργάζεται ως νταντά σε παιδιά δισεκατομμυριούχων.

Το επάγγελμά της δεν είναι βέβαια, τόσο εύκολο. Από την άλλη όμως, η γυναίκα από τις ΗΠΑ βγάζει μια περιουσία και δεν χρειάζεται να δουλεύει ως νταντά όλο το χρόνο, όπως είπε σε συνέντευξή της στην εκπομπή του CNBC, Make It.

Η «χρυσή νταντά» μπορεί να δουλεύει μόλις 2 μήνες το χρόνο ως νταντά και το υπόλοιπο διάστημα το αφιερώνει όχι μόνο στην ξεκούραση, αλλά και στο άλλο επάγγελμά της, που αποτελεί το πάθος της ζωής της και είναι η ηθοποιία.

Η 34χρονη γυναίκα που μένει στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ δουλεύει τον υπόλοιπο χρόνο ως ηθοποιός σε παραστάσεις μικρών θεάτρων ή κάνει σόου σε μικρά μαγαζιά σε πολλές πόλεις της Αμερικής.

Τα ζόρια στη δουλειά και οι «μπαταχτσήδες»

Η γυναίκα από τις ΗΠΑ πληρώνεται μεν 2.000 την ημέρα, αλλά τις περισσότερες φορές χρειάζεται να δουλεύει 12 και 15 ώρες το 24ωρο. Από την άλλη, πολλές φορές οι πλούσιοι γονείς των παιδιών που φυλάει δεν της συμπεριφέρονται και με τον καλύτερο τρόπο.

Και το απίθανο είναι ότι αποδεικνύονται και «μπαταχτσήδες» και την… φεσώνουν. Κάποια στιγμή ένας πελάτης της «χρυσής νταντάς», έβαλε άλλη υπογραφή από την δική του στην επιταγή που της έδωσε, για να μην γλιτώσει την πληρωμή της.

Επίσης πολλές φορές της έχει τύχει όταν είναι στο εξωτερικό οι γονείς των παιδιών που φυλάει να της λένε ότι δεν έχουν πάρει πολλά μετρητά μαζί τους και τις λένε ότι θα την πληρώσουν όταν γυρίσουν στις ΗΠΑ.

«Είχα δει μόνο το κεφάλι του»

Η 34χρονη νταντά από τις ΗΠΑ δουλεύει και με πολλούς διάσημους ηθοποιούς και σταρ της μουσικής. Μάλιστα είπε ότι έναν απ’ αυτούς δεν μπόρεσε ποτέ να τον δει πρόσωπο με πρόσωπο, διότι εντολές της έδινε η γυναίκα του και εκείνος ήταν παντού με έναν στρατό από σωματοφύλακες.

Δούλεψε στην οικογένεια αυτή τρεις μήνες και όπως είπε σε όλο αυτό το διάστημα το μόνο που είδε από εκείνον ήταν τα μαλλιά του. Το πρόσωπο και το υπόλοιπο σώμα του δεν το είδε ποτέ, καθώς ήταν κρυμμένα ανάμεσα στα κορμιά των πανύψηλων σωματοφυλάκων του.

Το ξεκίνημα

Όταν η 34χρονη μετακόμισε στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ δούλεψε για μια 10ετία στο τμήμα φύλαξης παιδιών της αθλητικής εταιρείας Reebok.

Λίγο μετά αποφάσισε να πιάσει δουλειά σε ένα πρακτορείο νταντάδων, το Madison Agency κι από εκεί άρχισε να… αποκτά ειδικότητα στη φύλαξη παιδιών δισεκατομμυριούχων.

Στη δουλειά της σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι της αρέσει να δουλεύει με νευροαποκλίνοντα παιδιά. Πολλοί βαθύπλουτοι έχουν παιδιά με τέτοια προβλήματα και έτσι η νταντά έγινε… ανάρπαστη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις