Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

ΗΠΑ: Η πρώτη δημοσκόπηση στην Άιοβα “δείχνει” Σάντερς!

ΗΠΑ
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Δημοσκόπηση στην Άιοβα των ΗΠΑ εμφανίζει πρώτο μεταξύ των υποψήφιων για το χρίσμα των Δημοκρατικών τον Μπέρνι Σάντερς.

Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς εμφανίζεται πρώτος μεταξύ των διεκδικητών για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στην Άιοβα, μια πολιτεία κλειδί στις ΗΠΑ,και δημοσιεύθηκε χθες Παρασκευή.

Στον αστερισμό του… χρίσματος οι ΗΠΑ

Ο Σάντερς συγκεντρώνει το 20% στη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Des Moines Register.

Ο 78χρονος γερουσιαστής, αφού υπέστη καρδιακό επεισόδιο στις αρχές Οκτωβρίου, συνέχισε τη μάχη του για τον Λευκό Οίκο και ολοκλήρωσε το 2019 με πολύ θετικό τρόπο, καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει πολύ περισσότερες δωρεές από τους αντιπάλους του για το χρίσμα. Κάτι που θεωρείται ακόμη πιο εντυπωσιακό καθώς δεν δέχεται παρά τα χρήματα μικρών δωρητών.

Η Αμερικανίδα γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν συγκέντρωσε το 17% των προτιμήσεων στην ίδια δημοσκόπηση, ενώ ακολουθεί ο πρώην δήμαρχος του Σάουθ Μπεντ της Ιντιάνα, ο 37χρονος Πιτ Μπούτιτζατζ, με 16%, σημειώνοντας πτώση 9 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του ίδιου ινστιτούτου.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με 15%, ποσοστό που παραμένει ίδιο σε σχέση με τον Νοέμβριο.

Τα αποτελέσματα στην Άιοβα είναι καθοριστικής σημασίας για την επιλογή του υποψηφίου των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, καθώς είναι η πρώτη όπου διεξάγονται οι εσωκομματικές εκλογές, φέτος στις 3 Φεβρουαρίου.

Για τους υποψήφιους είναι κρίσιμο να βρίσκονται στην πρώτη τριάδα στην Άιοβα, καθώς στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές όσοι δεν τα κατάφεραν είδαν τις προεκλογικές τους εκστρατείες να σταματούν πριν τη δεύτερη εσωκομματική ψηφοφορία που διεξάγεται στο Νιού Χάμσαϊρ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις