Κόσμος

ΗΠΑ – Ιράν: Σοβαρές διαφορές για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σοβαρές διαφορές εξακολουθούν να υφίστανται στις συνομιλίες για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας της Τεχεράνης το 2015 με τις παγκόσμιες δυνάμεις που τώρα είναι σε αναστολή και αν οι διαφορές αυτές δεν μπορέσουν να γεφυρωθούν στο άμεσο μέλλον, η Ουάσινγκτον θα χρειαστεί να επανεξετάσει την προσέγγισή της, προειδοποίησε σήμερα ένας Αμερικανός ανώτερος αξιωματούχος.

«Αυτή η διαδικασία δεν πρόκειται να είναι ανοιχτή για πάντα», τόνισε ο αξιωματούχος σε δημοσιογράφους. «Έχουμε διαφορές και αν δεν μπορούμε να τις γεφυρώσουμε στο άμεσο μέλλον, νομίζω ότι θα πρέπει να ανασυνταχθούμε και να εξετάσουμε πώς… να προχωρήσουμε».

Ο έκτος γύρος έμμεσων συνομιλιών διακόπηκε την Κυριακή, δύο ημέρες μετά τις προεδρικές εκλογές στο Ιράν τις οποίες κέρδισε ο σκληροπυρηνικός Εμπραχίμ Ραϊσί, ο επικεφαλής της Δικαστικής Αρχής του Ιράν, ο οποίος βρίσκεται στην αμερικανική ‘μαύρη λίστα’.

Ο Ραϊσί αναμένεται να αντικαταστήσει τον Ροχανί τον Αύγουστο

Ο Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε σε δημοσιογράφους υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ανέφερε ότι η αμερικανική αντιπροσωπεία αναμένεται να επιστρέψει στη Βιέννη για έναν έβδομο γύρο συνομιλιών στο εγγύς μέλλον, αλλά ότι δεν ήξερε πότε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φονικός καύσωνας στην Ευρώπη: Παιδιά πεθαίνουν στη Γαλλία επειδή δεν ξέρουν κολύμπι, 43 νεκροί – Ρεκόρ ζέστης στην Ισπανία και συναγερμός σε Δανία και Σουηδία
Σε κόκκινο συναγερμό αύριο (25.06.2026) το 75% της Γαλλίας λόγω του καύσωνα - Απόγνωση σε Ισπανία, Ιταλία - Σπάνε ρεκόρ οι θερμοκρασίες
«Βράζει» η Γαλλία από τον καύσωνα