Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

ΗΠΑ: Και πάλι πάνω από 1.000 θάνατοι από κορονοϊό σε μια μέρα

κορονοϊός

Άνοδο είχαν ξανά οι ημερήσιοι θάνατοι από κορονοϊό στις ΗΠΑ, αφού και πάλι ξεπέρασαν τους 1.000, φτάνοντας έτσι συνολικά τους 106.180.

Τα κρούσματα μόλυνσης από τον ιό στις ΗΠΑ πλέον έχουν ανέλθει σε 1.831.435, και προκαλεί προβληματισμό η νέα μεγάλη άνοδος των θανάτων.

Οι ΗΠΑ είναι με βάση τους επίσημους απολογισμούς η χώρα που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα στον πλανήτη σε απόλυτους αριθμούς εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

click4more: Ουάσινγκτον: Αναπτύχθηκαν 1.600 στρατιώτες! “Πόλεμος” ξανά έξω από τον Λευκό Οίκο (pics, video)

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι άνθρωποι που έχουν υποκύψει αφότου ο κορονοϊός προσέβαλε για πρώτη φορά τον άνθρωπο στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2019 έχουν φθάσει τους 379.585, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σχεδόν το σύνολο των αμερικανικών πολιτειών έχει χαλαρώσει λίγο ως πολύ τα μέτρα περιορισμού που είχαν ανακοινωθεί για να αποτραπεί η διασπορά του κορονοϊού.

Όμως, δεκάδες αμερικανικές πόλεις επιβάλλουν πλέον νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας για άλλον λόγο: εξαιτίας των διαδηλώσεων και των ταραχών που έχουν ξεσπάσει σε σχεδόν όλη τη χώρα μετά τον θάνατο από ασφυξία του Τζορτζ Φλόιντ, 46χρονου Αφροαμερικανού, κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από λευκούς αστυνομικούς την περασμένη εβδομάδα στη Μινεάπολη (Μινεσότα).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις