Κόσμος

ΗΠΑ: Κατέθεσε στη δίκη η αρθρογράφος που μήνυσε τον Τραμπ για βιασμό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ενώπιον ενόρκων κατέθεσε σήμερα η αρθρογράφος που μήνυσε τον Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζοντας ότι την βίασε πριν από σχεδόν 30 χρόνια λέγοντας ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ της επιτέθηκε σεξουαλικά και την δυσφήμισε.

«Είμαι εδώ επειδή ο Ντόναλντ Τραμπ με βίασε και όταν το έγραψα αυτό, είπε ψέματα και είπε ότι δεν συνέβη» είπε η Ε.Τζιν Κάρολ στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν όπου εξετάζεται η αγωγή της. «Είπε ψέματα και έβλαψε το όνομά μου και είμαι εδώ για να προσπαθήσω να πάρω πίσω τη ζωή μου», πρόσθεσε.

Η 79χρονη Κάρολ, που διατηρούσε μια στήλη συμβουλών στο περιοδικό Elle, ζητά απροσδιόριστη αποζημίωση από τον Τραμπ, 76 ετών, ο οποίος διεκδικεί και πάλι το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2024. Η υπόθεση αφορά μια συνάντηση που, σύμφωνα με την Κάρολ, είχαν οι δύο τους στο πολυκατάστημα Bergdorf Goodman, στα τέλη του 1995 ή τις αρχές του 1996, όπου εκείνη λέει ότι ο Τραμπ την βίασε.

Η Κάρολ τον μήνυσε για δυσφήμιση, αφού ο πρώην πρόεδρος αρνήθηκε ότι την βίασε και σε μια ανάρτησή του στον ιστότοπο Truth Social υποστήριξε ότι δεν την γνωρίζει, «δεν είναι ο τύπος του» και ότι έκανε αυτόν τον ισχυρισμό για να πουλήσει τα απομνημονεύματά της. Τον μήνυσε επίσης για βιασμό, βασιζόμενη σε έναν νόμο της Νέας Υόρκης που έδινε τη δυνατότητα, για περιορισμένο χρονικό διάστημα, στα θύματα να προσφύγουν στα δικαστήρια ακόμη και αν έχει παραγραφεί το αδίκημα.

Η Κάρολ κατέθεσε ότι γνώρισε τον Τραμπ χρόνια πριν από τη συνάντησή τους στο πολυκατάστημα και τον θεωρούσε «ευχάριστο» και «κοινωνικό». Στο Bergdorf, όπως είπε, έφευγε όταν ο Τραμπ την αναγνώρισε και της έτεινε το χέρι του, αναγκάζοντάς την να σταματήσει.

E. Jean Carroll, former U.S. President Donald Trump rape accuser, walks at Manhattan Federal Court following a civil case, in New York City, U.S., April 26, 2023. REUTERS

«Είπε: Έι, εσύ είσαι εκείνη η κυρία με τις συμβουλές και απάντησα ‘Ει, εσύ είσαι εκείνος ο μεγιστάνας των ακινήτων», είπε. Οι δυο τους άρχισαν να αστειεύονται και ο τόνος του Τραμπ ήταν «πειρακτικός», συνέχισε, καταθέτοντας ότι εκείνος ήθελε να αγοράσει εσώρουχα για μια άλλη γυναίκα. Της ζήτησε να δοκιμάσει ένα εσώρουχο και εκείνη αστειεύτηκε, αντιπροτείνοντάς του να το φορέσει ο ίδιος. Όπως υποστήριξε, στη συνέχεια την οδήγησε σε ένα δοκιμαστήριο, έκλεισε την πόρτα, την έσπρωξε στον τοίχο και την βίασε.

Η Κάρολ προσπάθησε να συγκρατήσει τα δάκρυά της ενώ περιέγραφε πώς τον απώθησε.

Όταν ρωτήθηκε από τον δικηγόρο της αν είπε «όχι», απάντησε: «Δεν θυμάμαι να το λέω. Ίσως να το είπα».

Πρόσθεσε ότι εκείνη την εποχή έριχνε το φταίξιμο στον εαυτό της, φοβόταν ότι θα έχανε τη δουλειά της και ότι ο Τραμπ θα την εκδικείτο εάν τον κατέδιδε.

Οι δικηγόροι του Τραμπ αναμένεται ότι θα θέσουν ερωτήσεις στην Κάρολ, κυρίως για το γεγονός ότι δεν θυμάται πότε ακριβώς έγινε το περιστατικό. Η ίδια είπε ότι ήταν μια Πέμπτη βράδυ αλλά «δεν είμαι 100% σίγουρη».

Οι ένορκοι, έξι άνδρες και τρεις γυναίκες, θα πρέπει να αποφανθούν εάν ο Τραμπ θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση στην Κάρολ και τι ύψους.

Η δίκη ξεκίνησε την Τρίτη και θα διαρκέσει μία ή δύο εβδομάδες.

carol

Ο Τραμπ δεν παρίσταται στο δικαστήριο και δεν είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται εκεί. Σήμερα όμως επέκρινε και πάλι την Κάρολ με αναρτήσεις του στο Truth Social, αναγκάζοντας τον δικαστή Λιούις Κάπλαν να τον προειδοποιήσει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει περαιτέρω προβλήματα με τον νόμο εάν συνεχίσει να σχολιάζει δημοσίως την υπόθεση.

«Πιστεύει κανείς ότι θα επέλεγα μια γυναίκα που τότε ήταν σχεδόν 60 χρονών, μια γυναίκα που δεν γνώριζα, από την είσοδο ενός πολυσύχναστου πολυκαταστήματος (και εγώ ήμουν πολύ αναγνωρίσιμος, για να το θέσω ήπια!) σε ένα μικρό δοκιμαστήριο. Δεν φώναξε; Δεν υπάρχουν μάρτυρες; Κανείς δεν το είδε;» έγραψε, χαρακτηρίζοντας «απάτη» τις κατηγορίες. «Είναι μια απατεωνίστικη, αναληθής ιστορία – Κυνήγι μαγισσών», πρόσθεσε.

Ο Κάπλαν κάλεσε τους δικηγόρους του Τραμπ να ζητήσουν από τον πελάτη τους να σταματήσει αυτού του είδους τις αναρτήσεις για την υπόθεση και ένας από αυτούς, ο Τζο Τακοπίνα, είπε ότι θα του μιλήσει σήμερα και «θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί».

Στη δίκη ενδέχεται να καταθέσουν δύο φίλες της Κάρολ, στις οποίες είχε μιλήσει για τον φερόμενο βιασμό, καθώς και δύο άλλες γυναίκες που έχουν κατηγορήσει τον Τραμπ για σεξουαλική επίθεση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τόμας Μαρκλ: Πώς έφτασαν οι Αρχές στη σύλληψη του πατέρα της Μέγκαν – Οι καταγγελίες του γιου του και τα ευρήματα φρίκης στις αποθήκες σε Μεξικό και Φιλιππίνες
Γυμνές φωτογραφίες, υλικό κακοποίησης παιδιών, VHS και Dark Web στη σκιά της θυελλώδους σχέσης με τη Μέγκαν Μαρκλ - Σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι ο 82χρονος
Η Μέγκαν Μαρκλ με τον πατέρα της Τόμας
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ
Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη μας για το Ολοκαύτωμα να φύγουν από τη Γερμανία
Ο Μερτς επανέλαβε δήλωση του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ το 1985 ότι «οι νέοι δεν φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν τότε, φέρουν όμως ευθύνη για το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στην Ιστορία»
Ο Γερμανός καγκελάριος, Friedrich Merz
Πρόκληση Φιντάν από τα Κατεχόμενα: Μόνη λύση δύο κράτη στο νησί – Παράνομη η επίσκεψη λέει η Λευκωσία
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, που προστίθεται στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία»
Χακάν Φιντάν
Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: «Άκυρες οι NAVTEX, δεν έχουμε δώσει ακόμη άδεια»
Η Άγκυρα επικαλείται τα όρια που έχει γνωστοποιήσει στα Ηνωμένα Έθνη από τις 18 Μαρτίου 2020 - Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Σαφές το διεθνές δίκαιο της θάλασσας
Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου το γαλλικό πλοίο ABEILLE MARENGO, ενόψει των υποθαλάσσιων ερευνών για το έργο Great Sea Interconnector. Tο γαλλικό πλοίο αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για τις προπαρασκευαστικές εργασίες που συνδέονται με την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.  Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ 157