Κόσμος

ΗΠΑ: “Κυνηγητό” για τον πληροφοριοδότη – Ο Τραμπ ψάχνει, οι Δημοκρατικοί τον κρύβουν

Τρόπο να προστατεύσουν τον ανώνυμο πληροφοριοδότη "ψάχνουν" οι δημοκρατικοί στην Βουλή των Αντιπροσώπων. Πρόκειται για το άτομο η καταγγελία του οποίου σχετικά με το τηλεφώνημα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι πυροδότησε την έναρξη της έρευνας για την παραπομπή του, και τον οποίο... προσπαθεί να βρει ο Τραμπ.

Μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται περιλαμβάνονται τρόποι αλλοίωσης της φωνής του και της εμφάνισής του, όπως δηλώνουν πηγές που έχουν γνώση της υπόθεσης.

Ο Τραμπ έχει ζητήσει να μάθει την ταυτότητα του πληροφοριοδότη, η οποία προστατεύεται από το νόμο ώστε να μην υπάρξουν αντίποινα εναντίον του.

Πολλαπλά μέτρα ασφαλείας

Τα μέλη του Κογκρέσου αποφάσισαν ότι η επικείμενη κατάθεση του πληροφοριοδότη δεν θα πραγματοποιηθεί στο Καπιτώλιο, αλλά σε άλλο κυβερνητικό κτίριο με ειδικό σχεδιασμό για την διαχείριση απόρρητων ενημερώσεων.

Οι Δημοκρατικοί ανησυχούν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι που συμμετέχουν στις επιτροπές που διεξάγουν την έρευνα για την παραπομπή του προέδρου Τραμπ θα επιδιώξουν την αποκάλυψη της ταυτότητας του ανώνυμου πληροφοριοδότη.

Παράλληλα οι Δημοκρατικοί εξετάζουν την πιθανότητα η κατάθεση να δοθεί σε μία επιλεγμένη ομάδα προσωπικού από το Κογκρέσο, η οποία θα ενημερώσει αργότερα τα μέλη του.

Η νομοθεσία των ΗΠΑ προστατεύει τους ανώνυμους πληροφοριοδότες, όταν αυτοί αξιολογηθούν ως μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, από το ενδεχόμενο να εκτεθούν σε πράξεις αντιποίνων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Τραμπ έχει κατηγορήσει τον πληροφοριοδότη ότι είναι κατάσκοπος, προσδιορίζοντας τον ως αξιωματούχο των υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παγιδευμένοι στο Έβερεστ πάνω από 1.000 ορειβάτες λόγω σφοδρής χιονοθύελλας – Κινδυνεύουν από υποθερμία
Εκατοντάδες ντόπιοι και ομάδες διάσωσης έχουν αποσταλεί για να καθαρίσουν το χιόνι που εμποδίζει την πρόσβαση στην περιοχή, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο άνω των 4.900 μέτρων
Έβερεστ 1
«Γαλλικά» του Τραμπ στον Νετανιάχου μετά την απάντηση της Χαμάς στο αμερικανικό σχέδιο για τη Γάζα – «Γιατί είσαι πάντα τόσο γ@@@@ένα αρνητικός»
Ο Νετανιάχου είπε ότι η απάντηση της Χαμάς δεν είναι κάτι για να το γιορτάσουν - «Πρέπει να το δεχτείς, δεν έχεις άλλη επιλογή» του αποκρίθηκε ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην είσοδο του Λευκού Οίκου 20
Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποιεί τη Χαμάς με «ολοκληρωτική εξόντωση» αν δεν παραδώσει την εξουσία στη Γάζα
Ο Αμερικανός πρόεδρος υψώνει τους τόνους απέναντι στο ισλαμιστικό κίνημα, την ώρα που το σχέδιο εκεχειρίας του δυσκολεύεται να προχωρήσει και οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην Αίγυπτο
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο 3
Γάζα: «Ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει» λέει ο Μάρκο Ρούμπιο – Η Χαμάς ζητά «άμεση» ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο εκτίμησε ότι ο πόλεμος στη Γάζα συνεχίζεται, παρά την μερική πρόοδο του σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ η Χαμάς καλεί σε μια γρήγορη συμφωνία για την ανταλλαγή ομήρων με το Ισραήλ
Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα