Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

ΗΠΑ: Μαγικό υπερθέαμα χρωμάτων στις δοκιμές της MSG Sphere, της μεγαλύτερης σφαιρικής δομής με οθόνη LED στον κόσμο

ΗΠΑ: Μαγικό υπερθέαμα χρωμάτων στις δοκιμές της MSG Sphere, της μεγαλύτερης σφαιρικής δομής με οθόνη LED στον κόσμο

Όποιο εντυπωσιακό επίθετο κι αν χρησιμοποιήσει κανείς για το απίστευτο θέαμα που απόλαυσαν στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ όσοι είδαν τις δοκιμές της MSG Sphere, της μεγαλύτερης σφαιρικής δομής με οθόνη LED στον κόσμο μάλλον δεν θα μπορέσει επ’ ακριβώς τις εικόνες που εκτυλίχθηκαν εκεί.

Το θέαμα από την σφαιρική δομή της οθόνης LED στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ ήταν μαγικό, απίστευτο, μοναδικό και όσοι το είδαν έμειναν άναυδοι.

Οι δοκιμές στην MSG Sphere στο Λας Βέγκας, τη μεγαλύτερη σφαιρική οθόνη LED του πλανήτη έγιναν για να διαπιστωθεί αν είναι όλα έτοιμα για τα εγκαίνιά της που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ.

Τα σχεδόν 54.000 τετραγωνικά μέτρα της εξωτερικής επιφάνειάς της σφαίρας φωτίστηκαν με κόκκινα και κίτρινα φώτα που κατρακυλούσαν.

Η ύψους 34 μέτρων και πλάτους 157 μέτρων σφαίρα στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ καλύφθηκε από κινούμενα φώτα που δημιουργούσαν ένα μαγικό οπτικό εφέ. Η σφαίρα έδειχνε να καλύπτεται άλλοτε από λάβα, άλλοτε έμοιαζε με την γη από το διάστημα, άλλοτε έπαιρνε παράξενα σχήματα.

Οι δοκιμές της μεγαλύτερης LED οθόνης στον κόσμο έγιναν ενόψει του εορτασμού της 4ης Ιουλίου στις ΗΠΑ και εκείνη την ημέρα στην επιφάνειά της προβλήθηκαν, μεταξύ άλλων, πυροτεχνήματα, η Σελήνη και ο χαιρετισμός «Hello World».

Την MSG Sphere, την οποία περιγράφουν ως «ζωντανό αρχιτεκτόνημα», σχεδίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο Populous για λογαριασμό της εταιρείας που είναι πίσω από το κέντρο ποικίλων εκδηλώσεων Madison Square Garden (MSG) της Νέας Υόρκης.

Με την ολοκλήρωσή της, θα αρχίσει να φιλοξενεί ζωντανές συναυλίες και συναφή ενώ στην «Εξώσφαιρα», τη LED εξωτερική οθόνη της, θα προβάλλεται μια ευρεία γκάμα εικαστικού περιεχομένου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις