Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

ΗΠΑ: Νέες διαδηλώσεις για την αθώωση του αστυνομικού που σκότωσε Αφροαμερικανό

ΗΠΑ: Νέες διαδηλώσεις για την αθώωση του αστυνομικού που σκότωσε Αφροαμερικανό

Συνεχίζονται για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα οι διαδηλώσεις στους δρόμους του Σεντ Λούις. Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για την αθώωση του αστυνομικού που το 2011 πυροβόλησε και σκότωσε έναν νεαρό Αφροαμερικανό

Δεκάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, μέχρι το δημαρχείο, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Από την Παρασκευή, την ημέρα που ανακοινώθηκε η ετυμηγορία του δικαστηρίου, τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και πολλοί αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί σε συγκρούσεις με διαδηλωτές. Το Σαββατοκύριακο, εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην πόλη, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του κινήματος “Οι ζωές των μαύρων μετρούν” που καταγγέλλει την αστυνομική βία κατά των Αφροαμερικανών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το χρονικό της δολοφονίας

Το 2011 ο πρώην αστυνομικός Τζέισον Στόκλεϊ πυροβόλησε και σκότωσε μέσα στο αυτοκίνητό του τον Άντονι Λαμάρ Σμιθ, τον οποίο υποψιαζόταν ότι έκανε εμπόριο ναρκωτικών ουσιών. Ο αστυνομικός κατηγορήθηκε κυρίως ότι τοποθέτησε ένα όπλο μέσα στο όχημα του θύματος για να δικαιολογήσει την πράξη του. Πολλά βίντεο που τραβήχθηκαν από κάμερες ασφαλείας δεν κατάφεραν να ρίξουν περισσότερο φως σε αυτό το σημείο. Ο ίδιος υποστήριζε ότι έδρασε όντας σε αυτοάμυνα.

Τον Αύγουστο του 2014 είχαν και πάλι σημειωθεί ταραχές στο Μισούρι, μετά τον θάνατο του Μάικλ Μπράουν, ενός άοπλου νεαρού Αφροαμερικανού που σκοτώθηκε από αστυνομικούς στο Φέργκιουσον, κοντά στο Σεντ Λούις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις