Κόσμος

ΗΠΑ: Νέος… γύρος τρόμου με “συστημένες” βόμβες – Επικριτές του Τραμπ οι “στόχοι” – video

Νέο "γύρο" τρόμου επεφύλασσε η σημερινή μέρα για πολλούς πολιτικούς (και όχι) στις ΗΠΑ. Κι αυτό γιατί συνεχίστηκε το "έργο" της αποστολής τρομο-δεμάτων σε γνωστά πρόσωπα, το οποίο ξεκίνησε την Τετάρτη (24.10.2018).
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι αμερικανικές αρχές ανακάλυψαν και σήμερα ύποπτα δέματα, τα οποία εστάλησαν στον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζό Μπάιντεν και στον ηθοποιό Ρόμπερτ ντε Νίρο σήμερα, ένα 24ωρο αφού επιφανή στελέχη των Δημοκρατικών και επικριτές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στοχοθετήθηκαν από παρόμοιους μηχανισμούς.

Κανείς από τους δέκα επιβεβαιωμένους εκρηκτικούς μηχανισμούς δεν εξερράγη, ωστόσο οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον επίδοξο κατά συρροή βομβιστή, ενόψει μάλιστα και των κρίσιμων εκλογών για το αμερικανικό Κογκρέσο σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Οι Δημοκρατικοί χαρακτήρισαν τις απειλές σύμπτωμα ενός οξυμμένου είδους πολιτικής ρητορικής που προωθεί ο Τραμπ, ο οποίος καταδίκασε τις ενέργειες αυτές αλλά κατηγόρησε τα ΜΜΕ.

Ένα ύποπτο δέμα που εστάλη στον Μπάιντεν βρέθηκε σε ταχυδρομείο στην κομητεία Νιου Καστλ στο Ντέλαγουερ, όπως είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ένας αξιωματούχος της ομοσπονδιακής αστυνομίας. Το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC μετέδωσε ότι ένα δεύτερο ύποπτο δέμα επίσης ανακαλύφθηκε.tromopaketa

Στο στόχαστρο και ο Ρόμπερτ ντε Νίρο

Ο ντε Νίρο, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε όταν απευθύνθηκε με υβριστικούς χαρακτηρισμούς στον Τραμπ στην τελετή των βραβείων Τόνι τον περασμένο Ιούνιο, βρέθηκε επίσης στο στόχαστρο, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Ένα ύποπτο δέμα, παρόμοιο με εκείνα που εστάλησαν σε Δημοκρατικούς εντοπίστηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία στη Νέα Υόρκη της εταιρείας παραγωγής που ίδρυσε ο Αμερικανός ηθοποιός.

Το δέμα που εστάλη στον ντε Νίρο περιείχε επίσης έναν εκρηκτικό μηχανισμό. «Ένα μεγάλο μέρος της Οργής που βλέπουμε σήμερα στην κοινωνία μας προκαλείται από τα σκόπιμα ψευδή και ανακριβή ρεπορτάζ των κυρίαρχων ΜΜΕ τα οποία αποκαλώ Fake News» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter.

«Η κατάσταση είναι τόσο άσχημη και απεχθής που δεν μπορώ να την περιγράψω», συμπλήρωσε.

Ο πρώτος γύρος τρόμου

Όλα τα πρόσωπα που βρέθηκαν στο στόχαστρο έχουν αποδοκιμαστεί έντονα από δεξιούς, μεταξύ αυτών ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας και υποψήφια για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον και ο γενικός εισαγγελέας επί Ομπάμα Έρικ Χόλντερ.

Επίσης, στους παραλήπτες βρίσκονται ο πρώην διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν, ο δωρητής του Δημοκρατικού Κόμματος Τζορτζ Σόρος και η βουλευτίνα από την Καλιφόρνια Μαξίν Ουότερς, που ασκεί συχνά κριτική στον μεγιστάνα. Δύο δέματα εστάλησαν στη Ουότερς, την οποία ο Τραμπ έχει χαρακτηρίσει «πρόσωπο εξαιρετικά χαμηλού IQ».[read4more]

Τα τρομο-δέματα εστάλησαν καθώς η χώρα προετοιμάζεται για τις ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, όπου θα κριθεί εάν οι Δημοκρατικοί θα πάρουν τον έλεγχο ενός ή και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου από τους Ρεπουμπλικάνους με αποτέλεσμα ο Ντόναλντ Τραμπ να απολέσει την πλειοψηφία που το κόμμα του διαθέτει.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

https://www.youtube.com/watch?v=lRPXqsZM7u4

“Κάποιος επιχειρεί να μας τρομοκρατήσει”

Πολλοί πολιτικοί, μεταξύ αυτών ο ηγέτης της πλειοψηφίας στην αμερικανική Γερουσία Μιτς Μακόνελ και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, χαρακτήρισαν τα τρομο-δέματα τρομοκρατική ενέργεια.

«Κάποιος επιχειρεί να μας τρομοκρατήσει. Κάποιος επιχειρεί να καταστείλει τις φωνές σε αυτήν την χώρα χρησιμοποιώντας βία» τόνισε ο ντε Μπλάζιο.

«Επιθετική έρευνα»

Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε, σε μια συγκέντρωση στο Ουισκόνσιν, ότι η κυβέρνησή του θα διεξάγει μια «επιθετική έρευνα». «Οποιαδήποτε ενέργεια ή απειλή πολιτικής βίας συνιστά επίθεση εναντίον της ίδιας της δημοκρατίας μας» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο μεγιστάνας, που ένωσε τη φωνή του με άλλα στελέχη των Ρεπουμπλικάνων και κατηγόρησαν τους Δημοκρατικούς ότι ενθαρρύνουν τις τακτικές του «όχλου», εξήρε έναν υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για τη Γερουσία στη Μοντάνα, ο οποίος επιτέθηκε σε έναν δημοσιογράφο κατά την διάρκεια της εκστρατείας του 2017.

Το δέμα που είχε παραλήπτη τον Χόλντερ κατέληξε τελικά, αφού άλλαξε πορεία, στη διεύθυνση αποστολέα που είχε γραφεί σε όλα τα δέματα, το γραφείο στη Φλόριντα της βουλευτίνας Ντέμπι Ουάσερμαν Σουλτς.

Σύμφωνα με το FBI τα δέματα ήταν φάκελοι που περιείχαν “πιθανούς εκρηκτικούς μηχανισμούς”, περιτυλιγμένους σε ρολό φυσαλίδας. Κάθε φάκελος είχε διεύθυνση τυπωμένη σε υπολογιστή και έξι γραμματόσημα.

Άλλοι αξιωματικοί αναφέρουν ότι οι μηχανισμοί που βρίσκονταν στους φακέλους ήταν παρόμοιοι με εκείνον που βρέθηκε στην οικία του Σόρος και κατέστρεψε με ελεγχόμενη έκρηξη η αστυνομία. Τουλάχιστον ένας από τους εκρηκτικούς μηχανισμούς περιελάμβανε σπασμένο γυαλί, είπε μια πηγή από την ομοσπονδιακή αστυνομία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακελειό στην Πολωνία: Με στρατιωτική στολή και βαρύ οπλισμό ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στην Κρακοβία
Σύμφωνα με τις αρχές είχε ακροδεξιές και υπερεθνικιστικές απόψεις, ενώ μετά την επίθεση τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικών και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Ένοπλη επίθεση στην Κρακοβία
Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε τον παλαιστή του ΜΜΑ, Ντέινα Γουάιτ, για εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου – «Σε παρακαλώ, δέξου»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι πρότεινε τη θέση στον διευθυντή του χώρου των μικτών πολεμικών τεχνών και «βίαιο μαχητή», ο οποίος ωστόσο απέρριψε την πρόταση
Dana White και Donald Trump
Μακελειό στην Πολωνία: 25χρονος ακροδεξιός με «υπερεθνικιστικές» απόψεις ο δράστης – Ακόμη τρεις νεκροί εντοπίστηκαν σπίτι του
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων από τους πυροβολισμούς στην Πολωνία - Ο δράστης φέρεται να σκότωσε την οικογένειά του πριν ανοίξει πυρ στην καρδιά της Κρακοβίας
Πολωνία
27
«Όχι» στον Νετανιάχου - Ο πρόεδρος Χέρτζογκ θα δώσει εντολή στον Άιζενκοτ για τον σχηματισμό κυβέρνησης στο Ισραήλ
Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Νετανιάχου θα λάβει επίσημα την εντολή στις 8 Νοεμβρίου και θα έχει 28 ημέρες για να σχηματίσει κυβέρνηση, με δυνατότητα παράτασης 14 ημερών
Άιζενκοτ και Νετανιάχου 8
Σφοδρή επίθεση Νετανιάχου κατά των αραβικών κομμάτων - «Το ενδεχόμενο συμμαχίας με ισλαμιστές θα διαλύσει το Ισραήλ»
Μετά τις βουλευτικές εκλογές της 27ης Οκτωβρίου, ο Ισραηλινός πρόεδρος, Ισαάκ Χέρτζογκ αναμένεται να ανακοινώσει σε ποιον θα δώσει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
Μπέντζαμιν Νετανιάχου