Κόσμος

ΗΠΑ: Νομοσχέδιο για να ανατρέψουν την κήρυξη έκτακτης ανάγκης από τους Δημοκρατικούς

Νομοθετική πρόταση στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ κατέθεσαν οι Δημοκρατικοί για να ανατρέψουν την κήρυξη έκτακτης ανάγκης.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε προχωρήσει στην κήρυξη έκτακτης ανάγκης με σκοπό την κατασκευή του τοίχους στα σύνορα με το Μεξικό. Απόφαση που έχει ξεκινήσει μια σκληρή δικαστική και πολιτική μάχη ανάμεσα σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους.

“Δεν υπάρχει καμία απόδειξη που να στηρίζει την ψευδή δήλωση του προέδρου ότι υπάρχει κρίση στα σύνορα”, είπε η Νάνσι Πελόζι, η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής, ανακοινώνοντας ότι θα διεξαχθεί ψηφοφορία για την πρόταση αυτή την επόμενη Τρίτη.

Το Δημοκρατικό Κόμμα ελέγχει τη Βουλή και η πρόταση της άρσης για την κήρυξη έκτακτης ανάγκης αναμένεται ότι θα υπερψηφιστεί. Τη νομοθετική προσπάθεια στηρίζει και ένας Ρεπουμπλικανός βουλευτής.

Όμως στη συνέχεια τα πράγματα περιπλέκονται καθώς θα πρέπει να ψηφιστεί και από τη Γερουσία, όπου εκεί πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι, έχοντας 53 έδρες σε σύνολο 100. Αρκετά μέλη του κόμματος όμως έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για την κήρυξη έκτακτης ανάγκης από τον Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο και παρακάμπτει τις εξουσίες του Κογκρέσου.

Η μετριοπαθής Ρεπουμπλικανή Σούζαν Κόλις έχει αφήσει να εννοηθεί ότι μπορεί να υπερψηφίσει την πρόταση. Αν τελικά βρεθούν οι ψήφοι και περάσει η πρόταση και από τη Γερουσία, ο Τραμπ θα μπορούσε να ασκήσει βέτο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χίλαρι Κλίντον κατά Ντόναλντ Τραμπ από το Μόναχο: «Ντροπιαστική» η στάση για την Ουκρανία, πρόδωσε τη Δύση»
«Νομίζω ότι η προσπάθεια που καταβάλλουν ο Πούτιν και ο Τραμπ να κερδοσκοπήσουν πάνω στη δυστυχία και τον θάνατο του ουκρανικού λαού είναι ένα ιστορικό λάθος»
Χίλαρι και Μπιλ Κλίντον
Κιμ Τζου Ε: Νέα εμφάνιση της κόρης – διαδόχου του Κιμ Γιονγκ Ουν σε εγκαίνια κατοικιών για τις οικογένειες στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη Ρωσία
Φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το πρακτορείο δείχνουν τον Βορειοκορεάτη ηγέτη να επισκέπτεται τις νέες κατοικίες, έχοντας στο πλευρό του την κόρη του Τζου Ε
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν με την κόρη του και διάδοχό του
Επιβατιδίνη: Τι είναι και πώς δρα το δηλητήριο βατράχου που φέρεται να σκότωσε τον Αλεξέι Ναβάλνι – 200 φορές ισχυρότερο από τη μορφίνη
Για «μεροληπτικές και αβάσιμες κατηγορίες» κάνει λόγο το Κρεμλίνο - Ειδικοί σημειώνουν ότι πρόκειται για εξαιρετικά ασυνήθιστη μέθοδο δηλητηρίασης ανθρώπου
Δηλητηριώδης βάτραχος