Κόσμος

ΗΠΑ: Ο αμφιλεγόμενος σερίφης θέλει… έδρα στη Γερουσία!

Πήρε χάρη από τον πρόεδρο της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ και πλέον ονειρεύεται να γίνει... γερουσιαστής των ΗΠΑ! Ο λόγος για τον Τζο Αρπάιο.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο αμφιλεγόμενος πρώην σερίφης Τζο Αρπάιο, στον οποίο απονεμήθηκε πρόσφατα χάρη από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, πήρε… αέρα! Δήλωσε ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα ακόμη και για μια έδρα στη Γερουσία των ΗΠΑ.

ΗΠΑ

“Θα μπορούσα να είμαι υποψήφιος για τη δημαρχία, για μια τοπική θέση, ή στη Γερουσία“. Αυτό είπε ο 85χρονος Αρπάιο, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στο συντηρητικό περιοδικό Washington Examiner.

Για τις ΗΠΑ του Τραμπ είναι… πατριώτης

Μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο ο Αρπάιο ήταν σερίφης στην κομητεία Μαρικόπα της Αριζόνας. Τον Ιούλιο καταδικάστηκε από ομοσπονδιακό δικαστή. Γιατί; Επειδή αψήφησε τη δικαστική εντολή που τον διέταζε να σταματήσει τις μεροληπτικές τακτικές σε βάρος των ισπανόφωνων μεταναστών.

Ο πρόεδρος Τραμπ, ωστόσο, τον χαρακτήρισε “πατριώτη” και του απένειμε χάρη την Παρασκευή! Μια απόφαση που επικρίθηκε όχι μόνο από τους Δημοκρατικούς αλλά και από πολλούς Ρεπουμπλικανούς, όπως από τους δύο γερουσιαστές της Αριζόνας, τον Τζεφ Φλέικ και τον βετεράνο Τζον Μακέιν.

Τραμπ

Από μια υποψηφιότητα του Αρπάιο απειλείται ιδίως ο Φλέικ, η θητεία του οποίου λήγει το 2018.

“Πολλοί μου ζητούν να είμαι υποψήφιος” στις προκριματικές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος απέναντι στον Φλέικ. “Το μόνο που λέω είναι ότι όλα είναι ανοιχτά, θα δούμε. Έχω υποστήριξη”, συνέχισε ο πρώην σερίφης.

Ο Αρπάιο ήταν σερίφη επί 24 χρόνια αλλά ηττήθηκε στις εκλογές για την ανανέωση της θητείας του πέρσι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Κρίστα Πάικ επέζησε και μιλά μετά από την αποτυχημένη θανατηφόρα ένεση – Το θρίλερ για το εάν θα γίνει νέα προσπάθεια θανάτωσης
Της χορηγήθηκαν δύο δόσεις πεντοβαρβιτάλης, αλλά συνέχισε να αναπνέει - Παραμένει στο νοσοκομείο μετά την αποτυχημένη εκτέλεση που προκάλεσε έρευνα στο Τενεσί
Christa Pike
Προκλητική η Χαμάς: Πανηγυρίζει 3 χρόνια μετά τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου με βίντεο του Σινουάρ πριν σκοτωθεί – «Εξαιρετικό επίτευγμα»
Οι Ταξιαρχίες αλ-Κασάμ έδωσαν στη δημοσιότητα αμοντάριστο υλικό από την περιοχή Τελ αλ-Σουλτάν, στη Ράφα τον Οκτώβριο του 2024 - Η επίθεση της Χαμάς επιτάχυνε την παρακμή του Ισραήλ, λέει το Ιράν
Μαχητές της Χαμάς
Παγκόσμιος συναγερμός για πιθανή εξάπλωση της πανώλης: Πληροφορίες για δεύτερο θάνατο – 4 χώρες βάζουν μπλόκο στα σύνορα μετά τον θάνατο της 28χρονης
Δεν υπάρχει κίνδυνος επιδημίας για την πανώλη, λέει η Ρωσία και καταγγέλλει fake news - ΠΟΥ, ΗΠΑ και ΕΕ ζητούν από τη Ρωσία «ταχεία και διαφανή» πληροφόρηση
Κόσμος στο Ιρκούτσκ της Σιβηρίας 15
Ξεσπά η μητέρα του 15χρονου στη Γαλλία που ακρωτηριάστηκε από χειροβομβίδα κρότου λάμψης: «Του έκλεψαν τη ζωή»
«Δεν σήκωσε τη χειροβομβίδα από το έδαφος» λέει η μητέρα του 15χρονου - «Πάγωσε» η χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης στις μαθητικές διαδηλώσεις μετά τον ακρωτηριασμό του 15χρονου
Επεισόδια στη Γαλλία 11