Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

ΗΠΑ: Ο δράστης του μακελειού στο Χάιλαντ Παρκ «σκεφτόταν σοβαρά» να κάνει επίθεση και στο Ουισκόνσιν την ίδια ημέρα

ΗΠΑ: Ο δράστης του μακελειού στο Χάιλαντ Παρκ «σκεφτόταν σοβαρά» να κάνει επίθεση και στο Ουισκόνσιν την ίδια ημέρα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ο νεαρός που κατηγορείται ότι άνοιξε πυρ την Δευτέρα εναντίον του πλήθους που παρακολουθούσε την παρέλαση για την 4η Ιουλίου στο Χάιλαντ Παρκ, κοντά στο Σικάγο, «εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο» να διαπράξει μια νέα επίθεση, αυτή τη φορά στο Μάντισον, στο γειτονικό Ουισκόνσιν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο Ρόμπερτ Κρίμο, 21 ετών, αποκάλυψε στους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση ότι πήγε οδικώς μέχρι το Μάντισον, όπου «είδε άλλους εορτασμούς» και σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το όπλο που είχε μέσα στο όχημά του, για να διαπράξει και νέα επίθεση, είπε ο Κρίστοφερ Κοβέλι, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Χάιλαντ Παρκ.

Η δεύτερη παρ’ ολίγον επίθεση δεν ήταν προσχεδιασμένη, όπως η πρώτη, την οποία προετοίμαζε επί πολλές εβδομάδες, εξήγησε ο αστυνομικός.

Ο νεαρός πυροβόλησε την Δευτέρα το πλήθος αφού ανέβηκε στην ταράτσα ενός καταστήματος, σκοτώνοντας επτά ανθρώπους και τραυματίζοντας τουλάχιστον άλλους 30. Μετά τη σύλληψή του, το βράδυ της Δευτέρας, ανακρίθηκε από την αστυνομία του Χάιλαντ Παρκ και «ομολόγησε εκουσίως τις πράξεις του», όπως υποστήριξε ο αντεισαγγελέας Μπεν Ντίλον, κατά τη σημερινή απαγγελία των κατηγοριών σε βάρος του Κρίμο, ο οποίος παρέστη στο δικαστήριο μέσω βιντεοκλήσης.

Ο δικαστής Θίοντορ Πότκονιακ αποφάσισε την προφυλάκισή του. Ο Κρίμο, που έχει μακριά μαύρα μαλλιά και πολλά τατουάζ στον λαιμό και το πρόσωπο, παρέμεινε απαθής καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά, ο εισαγγελέας Έρικ Ράινχαρτ δεν θέλησε να κάνει καμία εικασία σε ό,τι αφορά το κίνητρο της επίθεσης.

Ο Κρίμο κατηγορείται για επτά ανθρωποκτονίες και αν κριθεί ένοχος μπορεί να του επιβληθεί ποινή ισοβίων δεσμών χωρίς τη δυνατότητα αναστολής. Θα οδηγηθεί και πάλι ενώπιον δικαστή στις 28 Ιουλίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις