Τετάρτη, 28 Φεβ.
15oC Αθήνα

ΗΠΑ: Οικογένεια βρήκε μετά από 51 χρόνια την κόρη της που είχε απαχθεί ως μωρό

ΗΠΑ: Οικογένεια βρήκε μετά από 51 χρόνια την κόρη της που είχε απαχθεί ως μωρό

Μετά από 51 χρόνια η οικογένεια Χάισμιθ στις ΗΠΑ βρήκε την κόρη της που είχε απαχθεί ως μωρό. Η Μελίσα Χάισμιθ είχε απαχθεί στις 23 Αυγούστου του 1971 από το Φορτ Γουόρθ του Τέξας στις ΗΠΑ και βρέθηκε τώρα από την οικογένειά της, που δεν είχε σταματήσει να την αναζητάει.

Η Μελίσα Χάισμιθ βρέθηκε μετά από έλεγχο DNA που της έγινε και έδειξε ότι ήταν το παιδί που είχε απαχθεί και είχε χάσει η οικογένεια πριν από 51 χρόνια. Η Μελίσα Χάισμιθ βρέθηκε στην άλλη άκρη των ΗΠΑ, στο Τσάρλεστον της Νότια Καρολίνα. Η ταυτότητα της γυναίκας που έκανε την απαγωγή, αλλά και λεπτομέρειες γύρω από το μεγάλωμα της Μελίσα Χάισμιθ δεν έγιναν γνωστά.

Η ιστορία της απαγωγής

Η Μελίσα Χάισμιθ ήταν μόλις 22 μηνών όταν έγινε η απαγωγή της. Η μητέρα της, Αλτα Απαντένκο, έψαχνε μια μπέιμπι σίτερ να την φυλάει, καθώς εκείνη δούλευε ως σερβιτόρα για να τα φέρει βόλτα. Μια γυναίκα απάντησε στην αγγελία που είχε βάλει η Αλτα Απαντέκο και της είπε ότι μπορεί να αναλάβει να προσέχει το βρέφος. Η γυναίκα αυτή παρέλαβε την μικρή από το σπίτι μιας φίλης της Αλτα Απαντέκο, που πρόσεχε το μωρό σε μια μέρα που η μητέρα της είχε δουλειά και δεν είχε κανέναν άλλο να κρατήσει το παιδί της.

Η άγνωστη γυναίκα πήρε την μικρή και από τότε η οικογένειά της έχασε τα ίχνη της. Δεν σταμάτησε, όμως, να την ψάχνει. Έκανε συνέχεια δημοσιεύσεις στα social media και σε ΜΜΕ. Η Μελίσα Χάισμιθ μεγάλωσε στο Τσάρλεστον χωρίς να ξέρει τίποτα για την απαγωγή της και την οικογένειά της. Τελικά την βρήκε μέσα από το Facebook, όταν ο πατέρα της, της έστειλε μήνυμα εξηγώντας της, ότι μάλλον εκείνη είναι η χαμένη τους κόρη.

«Ρώτησα την γυναίκα που με μεγάλωσε, τι έχει συμβεί»

«Ο πατέρας μου, μου έστειλε μήνυμα στο Messenger και μου είπε ότι ψάχνει την κόρη του για 51 χρόνια», είπε η Μελίσα Χάισμιθ στο δίκτυο KTVT. Στη συνέχεια ζήτησε εξηγήσεις από την γυναίκα που την μεγάλωσε και της είχε δώσει το όνομα, Μέλανι. «Ρώτησα την γυναίκα που με μεγάλωσε… Είναι κάτι που πρέπει να μου πεις; Εκείνη μου επιβεβαίωσε ότι ήμουν η Μελίσα».

Η Μελίσα Χάισμιθ έκανε τεστ DNA που επιβεβαίωσε ότι εκείνη ήταν το μωρό που είχε απαχθεί και ενώθηκε ξανά με την οικογένειά της.

Η μητέρα της Μελίσα Χάισμιθ, η Άλτα Απαντέκο είπε συγκινημένη στο KTVT: «Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Νόμιζα ότι δεν θα την έβλεπα ποτέ ξανά».

Η ανώνυμη πληροφορία που άλλαξε τα δεδομένα

Η Μελίσα Χάισμιθ βρέθηκε μετά από μια ανώνυμη πληροφορία. Κάποιος που δεν κατονομάστηκε επικοινώνησε με την οικογένεια Χάισμιθ μετά από κάποια ρεπορτάζ που είδε στα ΜΜΕ για την υπόθεση και είπε ότι νομίζει πως το μωρό που χάθηκε είναι μια γυναίκα που ζει στην πόλη Τσάρλεστον. Αυτή ήταν η άκρη του νήματος που οδήγησε στην εύρεση της Μελίσα Χάισμιθ.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: FACEBOOK

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις