Κόσμος

ΗΠΑ: Οικονομικές κυρώσεις σε πέντε αξιωματούχους που πρόσκεινται στον Μαδούρο

Το υπουργείο Οικονομικών επέβαλλε οικονομικές κυρώσεις σε βάρος πέντε υψηλόβαθμων αξιωματούχων που πρόσκεινται στον “πρώην πρόεδρο”, όπως αναφέρει, Μαδούρο.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι αξιωματούχοι αυτοί που πρόσκεινται στον Νικολάς Μαδούρο διευθύνουν τις υπηρεσίες πληροφοριών, την προεδρική φρουρά του Μαδούρο, την αστυνομία και την εθνική πετρελαϊκή εταιρία PVDSA, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το υπουργείο Οικονομικών περιέλαβε στη μαύρη λίστα των κυρώσεων «πέντε αξιωματούχους που συνδέονται με τον πρώην παράνομο πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο ο οποίος συνεχίζει να καταστέλλει τη δημοκρατία και τους δημοκρατικούς μεσολαβούντες στη Βενεζουέλα και ο οποίος εμπλέκεται σε σοβαρή διαφθορά και απάτη σε βάρος του βενεζουελάνικου λαού», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, οι αξιωματούχοι αυτοί είναι οι: Ραφαέλ Ενρίκε Μπαστάρντο Μεντόσα, Μανουέλ Ρικάρντο Κριστόφερ Φιγκέρα, Ιβάν Ραφαέλ Χερνάντες Ντάλα, Μανουέλ Σαλβαδόρ Κεβέδο Φερνάντες και Χιλντεμάρο Χοσέ Ροδρίκες Μουκούρα. Ο Κεβέδο Φερνάντες είναι υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε πως η πρόσκληση που απηύθυνε ο Νικολάς Μαδούρο στον απεσταλμένο των ΗΠΑ για συνομιλίες στο Καράκας «δείχνει πως καταλαβαίνει όλο και περισσότερο πως ο λαός απορρίπτει εκείνον και το μοντέλο διακυβέρνησής του».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ
Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη μας για το Ολοκαύτωμα να φύγουν από τη Γερμανία
Ο Μερτς επανέλαβε δήλωση του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ το 1985 ότι «οι νέοι δεν φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν τότε, φέρουν όμως ευθύνη για το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στην Ιστορία»
Ο Γερμανός καγκελάριος, Friedrich Merz
Πρόκληση Φιντάν από τα Κατεχόμενα: Μόνη λύση δύο κράτη στο νησί – Παράνομη η επίσκεψη λέει η Λευκωσία
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, που προστίθεται στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία»
Χακάν Φιντάν
Telegraph: Η «μυστική» επιστολή του Χαμενεΐ στον Πούτιν που ζητά από τη Μόσχα προηγμένα συστήματα αεράμυνας στην Τεχεράνη
Ο Ιρανός γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας εξήγησε ότι το έργο στοχεύει να βοηθήσει την Τεχεράνη «να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις φυσικού αερίου, διευκολύνοντας παράλληλα την πώληση ρωσικού φυσικού αερίου σε γειτονικές χώρες»
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συναντά τον επικεφαλής του ιρανικού Συμβουλίου Ασφαλείας Μοχσέν Ρεζάι στη Μόσχα