Κυριακή, 21 Ιουλ.
28oC Αθήνα

ΗΠΑ: Παιδοκτόνος έκανε εμετό όταν της έδειξαν φωτογραφία με τον αποστεωμένο γιο της λίγο πριν πεθάνει

ΗΠΑ: Παιδοκτόνος έκανε εμετό όταν της έδειξαν φωτογραφία με τον αποστεωμένο γιο της λίγο πριν πεθάνει

Μια μητέρα καταδικάστηκε για τον θάνατο του 15χρονου γιου της, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία άφησε το αυτιστικό παιδί της να πεθάνει από ασιτία, αφού πρώτα τον είχε αφήσει για ώρες μέσα σε μια μπανιέρα με παγωμένο νερό στο σπίτι τους στο Μίσιγκαν.

Η 44χρονη μητέρα από το Μίσιγκαν καταδικάστηκε ήδη από δικαστήριο των ΗΠΑ για τη δολοφονία του γιου της μετά από χρόνια ασιτίας και βασανιστηρίων, ενώ μόλις ο εισαγγελέας της έδειξε φωτογραφία του 15χρονου γιου της Timothy, η ίδια έκανε εμετό.

Η ίδια ισχυρίστηκε ότι τη μέρα που ο Timothy πέθανε τον έκανε ένα ζεστό μπάνιο. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος γιος τη αντέκρουσε όσα είπε λέγοντας πως η μητέρα του είχε αφήσει τον μικρό του αδερφό περίπου για τέσσερις ώρες μέσα σε μια μπανιέρα με παγωμένο νερό.

Το παιδί βρέθηκε νεκρό μέσα σε μια ντουλάπα στην οποία τον είχε αναγκάσει να κοιμάται, τυλιγμένος μόνο ένα κομμάτι πλαστικού μουσαμά.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας της στη δίκη ο εισαγγελέας έδειξε αρκετές φωτογραφίες από το μελανιασμένο και αποστεωμένο σώμα του Timothy λίγο πριν πεθάνει, ρωτώντας την: «Έτσι έμοιαζε όταν τον βάλατε στην μπανιέρα;».

Η 44χρονη γύρισε στο πλάι, ζήτησε συγγνώμη και έκανε εμετό.

«Τον σκότωσε. Τον άφησε να πεθάνει από την πείνα», είπε ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του.

Ο δικηγόρος της Vander Ark, Fred Johnson, υποστήριξε ότι η πελάτισσά του δεν είχε καταλάβει το κακό που προκάλεσε στο γιο της και δεν γνώριζε ότι πέθαινε από την πείνα.

Η μητέρα δεν επέστρεψε στην αίθουσα του δικαστηρίου όταν οι ένορκοι αποφάσισαν την ενοχή της για φόνο και την κακοποίηση του παιδιού της. Η ποινή αναμένεται να ανακοινωθεί στις 29 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα όσα αποκαλύφθηκαν στη δίκη η μητέρα των δύο παιδιών βασάνιζε συστηματικά τον αυτιστικό γιο της. Τον έκανε κρύα μπάνια, τον τάιζε καυτή σάλτσα, του έβαζε χειροπέδες και τον κλείδωνε σε μια ντουλάπα.

Η 44χρονη είχε δώσει επίσης εντολή στον μεγαλύτερο γιο της – ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορία για κακοποίηση ανηλίκου πρώτου βαθμού – να κοροϊδεύει τον μικρότερο αδελφό του με ένα κατεψυγμένο ρολό πίτσας και να ρίχνει καυτή σάλτσα στα γεννητικά όργανα του αδελφού του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις