Κόσμος

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο ειδικός απεσταλμένος του Τραμπ για την Ουκρανία

Ο Κερτ Βόλκερ, ειδικός επιτετραμμένος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την Ουκρανία, παραιτήθηκε χθες Παρασκευή, όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Ο κ. Βόλκερ κατονομάστηκε στην καταγγελία του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος σχετικά με την τηλεφωνική συνδιάλεξη της 25ης Ιουλίου ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με την καταγγελία αυτού του ατόμου, που φέρεται να εργάζεται σε αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών, ο Βόλκερ μίλησε με τον προσωπικό δικηγόρο του Τραμπ, τον Ρούντι Τζουλιάνι, σχετικά με τον «περιορισμό της ζημιάς» εξαιτίας της προσπάθειας του Αμερικανού προέδρου να πιέσει τον Ουκρανό ομόλογό του να δώσει εντολή να διενεργηθεί έρευνα σχετικά με τον Τζο Μπάιντεν, πολιτικό αντίπαλο του μεγιστάνα.

Την παραίτηση του Βόλκερ αποκάλυψε πρώτη η State Press, εφημερίδα εκδιδόμενη από φοιτητές του πανεπιστημίου της Πολιτείας της Αριζόνας, που συνεργάζεται και υποστηρίζει κέντρο μελετών του οποίου ο μέχρι χθες ειδικός επιτετραμμένος του Λευκού Οίκου για την Ουκρανία είναι εκτελεστικός διευθυντής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Ο νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν μου ζήτησε κατάπαυση του πυρός
«Θα το εξετάσουμε όταν το Στενό του Ορμούζ είναι ανοιχτό, ελεύθερο και ασφαλές. Μέχρι τότε, θα καταστρέψουμε το Ιράν ή, όπως λένε, θα το στείλουμε πίσω στη Λίθινη Εποχή» έγραψε στο Truth Social - Δηλώσεις στο Reuters
Ντόναλντ Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
15
Οι Φρουροί της Επανάστασης μπλοκάρουν τον πρόεδρο του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν - Στρατιωτικός κλοιός γύρω από τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Πληροφορίες του Iran International, αναφέρουν ότι οι Φρουροί κρατούν απομονωμένο τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, μπλοκάρουν διορισμούς και ασκούν de facto εξουσία
Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης
Η KitKat έφτιαξε tracker για να βρει τις 413.793 κλεμένες σοκολάτες και ζητάει τη βοήθεια του κόσμου
«Πραγματικά θέλουμε να μάθουμε πού έχουν καταλήξει. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε έναν Tracker Κλεμμένων KitKat, που σας επιτρέπει να ελέγξετε αν το KitKat σας προέρχεται από την παρτίδα που αγνοείται»
KitKat
«Φτιάξαμε ομάδα 35 χωρών για ενίσχυση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας στον Κόλπο» τόνισε ο Κιρ Στάρμερ
Και υπογράμμισε ότι η συνεργασία με συμμάχους στοχεύει στην αποκλιμάκωση των εντάσεων και στη διατήρηση της ελευθερίας μετακίνησης πλοίων σε στρατηγικούς θαλάσσιους διαδρόμους
Ο Κιρ Στάρμερ