Κόσμος

ΗΠΑ: Παραμένουμε στην Συρία απλώς… αδειάζουμε την γωνιά στον Ερντογάν

Οι ΗΠΑ δεν αποσύρουν πλήρως τα στρατεύματά τους από τις περιοχές της εμπόλεμης Συρίας όπου είναι ανεπτυγμένα και επιχειρούν, σύμφωνα με όσα τόνισε ανώτερος αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος ενημερώνοντας δημοσιογράφους

Ο αξιωματούχος διευκρίνισε ότι περίπου πενήντα ως εκατό στρατιωτικοί των ΗΠΑ απλώς θα αναδιπλωθούν εντός συριακού εδάφους, δηλαδή θα απομακρυνθούν από περιοχές τις οποίες θα στοχοθετήσει η Τουρκία, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να πάθουν κάτι.

«Αυτό δεν συνιστά αποχώρηση από τη Συρία», επέμεινε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος της κυβέρνησης του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, το αμερικανικό Πεντάγωνο τόνισε στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας ότι θα ήταν «κακή ιδέα» να υπάρξει κανονική εισβολή τουρκικών στρατευμάτων και ότι σε αυτή την περίπτωση, η Άγκυρα θα φέρει την ευθύνη για το ξέσπασμα ανθρωπιστικής κρίσης ή την αναζωπύρωση της δράσης του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).[read4more]

Ο αξιωματούχος διαβεβαίωσε πως η αναδίπλωση που αποφάσισε ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ισοδυναμεί με «πράσινο φως» για να σφαγιαστούν οι Κούρδοι και επανέλαβε την προειδοποίηση του ενοίκου του Λευκού Οίκου ότι η Ουάσινγκτον θα πλήξει οικονομικά την Άγκυρα εάν υπερβεί τα εσκαμμένα, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ωστόσο ο αξιωματούχος είπε πως η Ουάσινγκτον δεν σκοπεύει να συγκρουστεί ανοικτά με την Τουρκία για «οποιαδήποτε ενέργεια κάνει στη Συρία».

Η Άγκυρα, τουλάχιστον «μέχρι τώρα», δεν έχει αρχίσει επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας όπως αναμένεται, πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει το μοντέλο του Onlyfans που είχε εντοπιστεί ετοιμοθάνατο στο Ντουμπάι: «Εκατομμυριούχοι με κακοποίησαν και απείλησαν να με σκοτώσουν»
Η 21χρονη Μαρία Κόβαλτσουκ που επέζησε από άγρια επίθεση που δέχτηκε στο Ντουμπάι το 2025, περιγράφει τον εφιάλτη που βίωσε, καταγγέλλει τις αρχές του Εμιράτου για συγκάλυψη και ζητά δικαιοσύνη
Η 21χρονη Μαρία Κόβαλτσουκ
Reuters: Οι κίνδυνοι για τον Τραμπ από το «Βατερλό» στο Ιράν, «ζοφερές οι συνέπειες του αδιεξόδου»
«Η συνέχιση του πολέμου θα ασκούσε περαιτέρω πίεση στον Τραμπ, τα ποσοστά του οποίου στις δημοσκοπήσεις μειώνονται ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών για το Κογκρέσο τον Νοέμβριο»
Ντόναλντ Τραμπ