Κόσμος

ΗΠΑ: Παρούσα η Καμάλα Χάρις στην κηδεία του Αφροαμερικανού Τάιρ Νίκολς που δολοφονήθηκε από αστυνομικούς

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, θα ταξιδέψει στο Μέμφις την Τετάρτη, για να παραστεί στην κηδεία του Τάιρ Νίκολς, του νεαρού Αφροαμερικανού του οποίου ο θανάσιμος ξυλοδαρμός από αστυνομικούς συγκλόνισε τη χώρα.

Τα πλάνα από τη σύλληψη του Νίκολς, 29 ετών, δείχνουν τον βάρβαρο ξυλοδαρμό του από πέντε αστυνομικούς, όλους μαύρους, έπειτα από έλεγχο, που θεωρητικά θα ήταν ρουτίνας, στη μεγαλούπολη του Τενεσί την 7η Ιανουαρίου. Ο Νίκολς πέθανε τρεις ημέρες αργότερα.

Οι σοκαριστικές εικόνες της βίαιης σύλληψης του προκάλεσαν φρίκη, σοκ και σύγχυση στις ΗΠΑ, όχι όμως μέχρι στιγμής την κοινωνική έκρηξη που ακολούθησε ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ στα χέρια λευκών αστυνομικών το 2020.

Στην αυριανή κηδεία θα παρευρεθεί και ο αδερφός του Φλόιντ, σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί την οικογένεια του Νίκολς.

«Την 1η Φεβρουαρίου, η αντιπρόεδρος θα ταξιδέψει στο Μέμφις του Τενεσί, για να παραστεί στην κηδεία του Τάιρ Νίκολς», ανέφερε σημερινή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο να δεχθεί μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας που συγκεντρώνουν αφροαμερικανούς εκλεγμένους αξιωματούχους για να «συζητήσουν τη νομοθεσία για τη μεταρρύθμιση της αστυνομίας και άλλες κοινές προτεραιότητες», είπε επίσης η Ολίβια Ντάλτον, αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής προεδρίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλαλούμ με την υπογραφή της συμφωνίας ΗΠΑ – Ιράν: Ο Τραμπ επιμένει ότι θα γίνει σήμερα, το Ιράν διαψεύδει
Ηλεκτρονικά θα πέσουν οι υπογραφές σύμφωνα με το Axios - Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στο Ισραήλ για Νετανιάχιου - «Θάνατος στον Αραγτσί» φώναζαν διαδηλωτές στο Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
Αλβανία: Εντάλματα σύλληψης για διαφθορά κατά προσώπων που συνδέονται με το τουριστικό σχέδιο της οικογένειας Τραμπ
Από τους 20 ανθρώπους που καταζητούνται, τέσσερις συνελήφθησαν το Σάββατο (13/6/26), ανακοίνωσε η ειδική εισαγγελία κατά της διαφθοράς, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στο τουριστικό σχέδιο του Κούσνερ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
Αλβανία: Διαδηλωτές γκρέμισαν τους φράχτες στο εργοτάξιο στο υπό κατασκευή θέρετρο του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ
Οι Αλβανοί διαμαρτύρονται εδώ και εβδομάδες κατά ενός σχεδιαζόμενου πολυτελούς θέρετρου που υποστηρίζεται από μια εταιρεία που συνδέεται με τον Τζάρεντ Κούσνερ
Protesters who say their land has been taken unjustly, tear down the fence where a tourist resort is to be built by the Adriatic coast, in Rrjoll, near Shkodra, Albania, June 13, 2026. REUTERS/Florion Goga