Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

ΗΠΑ: Πατέρας έστησε απέναντί του τα τρία αγόρια του και τα εκτέλεσε εν ψυχρώ

ΗΠΑ: Πατέρας έστησε απέναντί του τα τρία αγόρια του και τα εκτέλεσε εν ψυχρώ

Μια αποτρόπαια και απίστευτη δολοφονία που προκάλεσε σοκ και φρίκη έγινε στο Οχάιο των ΗΠΑ, όπου πατέρας έστησε απέναντί του τα 3 αγόρια του και τα δολοφόνησε εν ψυχρώ.

Ο πατέρας δολοφόνος, που σκότωσε τα τρία μικρά αγόρια του που ήταν ηλικίας μόλις 7, 4 και 3 ετών, συνελήφθη λίγη ώρα μετά την αποτρόπαια πράξη του στο Οχάιο των ΗΠΑ, την περασμένη Πέμπτη (15.6.2023) και κρατείται στην κομητειακή φυλακή Κλέρμοντ.

Μάλιστα το ένα παιδί προσπάθησε να διαφύγει και να σωθεί, αλλά ο πατέρας του έτρεξε πίσω του, το έπιασε, το γύρισε στο σπίτι και το σκότωσε κι αυτό. 

Ο Τσαντ Ντόερμαν εμφανίστηκε μια μέρα μετά ενώπιον δικαστηρίου στο Οχάιο των ΗΠΑ, όπου του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες.

«Έσπασε» και έβαλε τα κλάματα

Στο δικαστήριο ο 32χρονος πατέρας – δολοφόνος από το Οχάιο των ΗΠΑ, «έσπασε» και έβαλε τα κλάματα. Ο εισαγγελέας πάντως, δεν τον λυπήθηκε και τον κατακεραύνωσε στην αγόρευσή του.

«Σε μια πράξη ανείπωτης σκληρότητας, ο πατέρας που στέκεται μπροστά σας έβαλε στη σειρά τα τρία μικρά αγόρια και τα εκτέλεσε στο ίδιο του το σπίτι με μια καραμπίνα. Ξέρουμε ότι ένα από τα αγόρια κατάφερε να ξεφύγει και έτρεξε σε ένα λιβάδι κοντά στο σπίτι. Ξέρουμε επίσης – από παραδοχή του ίδιου του πατέρα – ότι κυνήγησε αυτό το αγόρι, το έσυρε πίσω στο σπίτι και το εκτέλεσε μπροστά σε μάρτυρες» είπε ο εισαγγελέας, Ντέιβιντ Γκαστ.

«Η χειρότερη εγκληματική πράξη που έχω δει»

Ο εισαγγελέας των ΗΠΑ χαρακτήρισε τους φόνους των αγοριών τη «χειρότερη εγκληματική πράξη» που έχει δει στην καριέρα του.

Το δικαστήριο όρισε την εγγύηση αποφυλάκισης του πατέρα στο αστρονομικό ποσό των 20 εκατ. δολαρίων.

Πυροβόλησε και τη γυναίκα του, πως γλίτωσε η θετή κόρη του

Η μητέρα των παιδιών που ήταν μπροστά στην σοκαριστική στιγμή προσπάθησε να σώσει τα παιδιά και να επιχείρησε να πάρει το όπλο του 32χρονου. Πάνω στη μάχη ο πατέρας την πυροβόλησε στο χέρι και την τραυμάτισε.

Στη σκηνή ήταν και η θετή κόρη του Τσαντ Ντόερμαν, η οποία γλίτωσε καθώς έτρεξε μακριά όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί και ειδοποίησε τους γείτονες, οι οποίοι κάλεσαν έντρομοι την αστυνομία. Σχεδόν αμέσως το τοπικό τμήμα δέχθηκε μια κλήση πιθανόν από τη μητέρα των αγοριών και εστάλη περιπολικό στο σημείο.

Τα άγνωστα αίτια της δολοφονίας και η σύλληψη

Ο πατέρας – δολοφόνος δεν εξήγησε τα αίτια που τον έκαναν να εκτελέσει τα 3 αγόρια του.

Η σύλληψη του 32χρονου καταγράφηκε σε βίντεο από τους αστυνομικούς που έκαναν την επιχείρηση για να πιάσουν τον πατέρα δολοφόνο.

Καθόταν ήρεμος στα σκαλιά

Στις εικόνες ο πατέρας κάθεται στα σκαλιά του σπιτιού του με το όπλο της δολοφονίας. Δείχνει απόλυτα ήρεμος.

Οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν εύκολα χωρίς αντίσταση, υπό τους ήχους από τα γαβγίσματα των σκυλιών του. Στο βάθος ακούγεται μια γυναίκα να κλαίει και να φωνάζει.

Ο Ντόερμαν σε κάποια στιγμή της σύλληψης που οι αστυνομικοί τον έχουν ακινητοποιήσει, τους ζητάει να γυρίσει ανάσκελα λέγοντας τους: «Δεν θα βλάψω κανέναν» και τονίζοντας ότι είναι ήρεμος.

Λίγο μετά σκέφτεται και τα σκυλιά του και λέει στους αστυνομικούς να προσέξουν για να μην τους δαγκώσουν.

Καθ’ οδόν προς το περιπολικό, τους ζητά από τους αστυνομικούς να βγάλουν το πορτοφόλι από την πίσω τσέπη του και να του το δώσουν.

«Βούλωσέ το. Έχεις το δικαίωμα να μη μιλήσεις. Χρησιμοποίησέ το», ήταν η απάντηση του αστυνομικού.

«Του γύρισε το μυαλό»

Ο 59χρονος πατέρας του 32χρονου δήλωσε στη New York Post πως δεν καταλαβαίνει πως ο γιος του έκανε αυτό το έγκλημα. «Δεν έχουμε απαντήσεις. Απλώς του γύρισε το μυαλό» είπε ο Κίθ Ντόερμαν.

Στη συνέχεια προσπάθησε να δώσει μια εκδοχή που έκανε τον γιο του παιδοκτόνο, αλλά τελικά δεν είπε τι όπλισε το χέρι του και τον οδήγησε στην φριχτή δολοφονία.

«Συνέβαινε κάτι στη ζωή του που δεν μπορούσε να χειριστεί πλέον. Δεν μπορώ να του μιλήσω, δεν με αφήνουν να τον δω και έτσι δεν ξέρω τι να σας πω. Πιθανότατα μου έκρυβε πολλά πράγματα», πρόσθεσε ο πατέρας του 32χρονου.

Η τραγική ειρωνία είναι ότι λίγες μέρες πριν το μακελειό ο Τσαντ Ντόερμαν είχε αλλάξει τη φωτογραφία του στο Facebook με μία στην οποία πόζαρε με τους γιους του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις