Κόσμος

ΗΠΑ: Πέφτει η δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν εξαιτίας του κορονοϊού

Σημαντική πτώση παρουσιάζει η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, καθώς είναι η πρώτη φορά που έπεσε τόσο πολύ από τη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία. Οι Αμερικάνοι εμφανίζονται όλο και πιο επικριτικοί απέναντι στην απάντησή του στην πανδημία του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos.

Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε εθνικό επίπεδο στις ΗΠΑ, στο χρονικό διάστημα 15-16 Σεπτεμβρίου, έδειξε ότι το 44% των ενηλίκων Αμερικανών εγκρίνει την απόδοση του Τζο Μπάιντεν στο προεδρικό αξίωμα, ενώ το 50% την αποδοκιμάζει, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό δηλώνει αναποφάσιστο.

Η δημοτικότητα του Μπάιντεν μειώνεται από τα μέσα Αυγούστου από τότε που η αφγανική κυβέρνηση που έφερε τη στήριξη των ΗΠΑ κατέρρευσε και οι θάνατοι που σχετίζονται με την Covid-19 αυξάνονται σε όλη τη χώρα.

Την ώρα που η πλειοψηφία των Αμερικανών στηρίζει τα μέτρα υποχρεωτικού εμβολιασμού και χρήσης μασκών που πρόσφατα διέταξε ο Μπάιντεν για να επιβραδύνει την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα, ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι επέκριναν αυτό που κρίνουν ως υπερβολική αντίδραση από τον Λευκό Οίκο.

Η εβδομαδιαία δημοσκόπηση έδειξε ότι ο αριθμός των Αμερικανών που ενέκρινε την απάντηση του Μπάιντεν στην πανδημία μειώθηκε κάτω από το 50% για πρώτη φορά: Περίπου το 48% εγκρίνει τις πολιτικές του προέδρου για την Covid-19, ενώ το 46% τις αποδοκιμάζει.

Την ίδια περίοδο της προεδρίας του τέως προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, περίπου το 38% των Αμερικανών ενέκρινε την απόδοσή του στο αξίωμα, ενώ το 57% την αποδοκίμαζε.

Η τελευταία διαδικτυακή δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos συγκέντρωσε απαντήσεις από 1.005 ενήλικους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 442 Δημοκρατικών και 360 Ρεπουμπλικανών σε όλες τις ΗΠΑ. Αυτή έχει περιθώριο σφάλματος περίπου 4 ποσοστιαίων μονάδων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του: «Η Βενεζουέλα “παραδίδει” 50 εκατ. βαρέλια πετρέλαιο στις ΗΠΑ»
Η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου υποχώρησε περίπου κατά 1 δολάριο ανά βαρέλι, ή λίγο κάτω από 2%, στα 56 δολάρια, αμέσως μετά την ανακοίνωση του Τραμπ στο Truth Social
Ντόναλντ Τραμπ
Τα σχέδια του Τραμπ για να κατακτήσει τη Γροιλανδία: Ο αμερικανικός στρατός είναι «πάντα μία επιλογή»
«Η απόκτηση της Γροιλανδίας είναι ζωτικής σημασίας για την αποτροπή των αντιπάλων μας στην περιοχή της Αρκτικής», λέει ο Λευκός Οίκος - Από το 1867 και την πρώτη απόπειρα των ΗΠΑ, έως το 2026
Στρατιωτικές δυνάμεις της Δανίας στη διάρκεια άσκησης στο Κανγκερλουσουάκ της Γροιλανδίας 30
Στοιχημάτισε 32.500 δολάρια στη σύλληψη Μαδούρο και έβγαλε 436.000: Φήμες για εσωτερική πληροφόρηση «αγγίζουν» τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ
Η ταυτότητα του παίκτη παραμένει άγνωστη, καθώς ο λογαριασμός στη στοιχηματική πλατφόρμα Polymarket εμφανίζεται μόνο με έναν κωδικό blockchain
Ο συλληφθείς πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο φτάνει στο ελικοδρόμιο του κέντρου του Μανχάταν, καθώς κατευθύνεται προς το δικαστήριο Daniel Patrick Manhattan των Ηνωμένων Πολιτειών