Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

ΗΠΑ: Πέρασε 20 χρόνια στη φυλακή για δολοφονία που έκανε ο δίδυμος αδελφός του

ΗΠΑ: Πέρασε 20 χρόνια στη φυλακή για δολοφονία που έκανε ο δίδυμος αδελφός του

Ένας άνδρας στις ΗΠΑ παρέμεινε στην φυλακή για είκοσι ολόκληρα χρόνια για ένα έγκλημα που ποτέ δεν διέπραξε. Ο Kevin Dugar «φορτώθηκε» μια δολοφονία που είχε κάνει ο δίδυμος αδελφός του το 2003. 

Ο δίδυμος αδελφός του Kevin Dugar ομολόγησε την δολοφονία από το 2013, αλλά ο δικαστής αρνήθηκε να επαναλάβει τη δίκη το 2018 επειδή – σύμφωνα με την Daily Mail – παραδέχτηκε το έγκλημα ενώ εξέτιε ποινή 99 ετών για άλλα αδικήματα. «Πρέπει να ελαφρύνω την ψυχή μου πριν με σκοτώσει. Θέλω απλώς να το εξομολογήσω και προσεύχομαι να με συγχωρέσεις», έγραφε στην επιστολή του. 

Ο Smith δήλωσε ότι ο αδερφός του, ο Kevin Dugar, που αργότερα καταδικάστηκε άδικα, έφυγε από το πάρτι όπου δεν ήταν και οι δύο παρόντες όταν σημειώθηκε ο πυροβολισμός. Παραδέχτηκε επίσης ότι αργότερα επέστρεψε στο σπίτι, άλλαξε ρούχα και μετά συνέχισε να επισκέπτεται κλαμπ με τον αδερφό του.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Smith αργότερα παραδέχτηκε ότι δεν είπε τίποτα στη δίκη γιατί δεν πίστευε ότι ο αδελφός του θα καταδικαζόταν. Αφού κατέληξε στη φυλακή, είπε ότι βρήκε τον Θεό εκεί και ένιωσε την ανάγκη να διορθώσει τα πράγματα. Ωστόσο, ο δικαστής εκτίμησε την ομολογία του ως «εντελώς αναξιόπιστη» επειδή τα αδέρφια συχνά προσποιούνταν ότι ήταν ο άλλος και ότι υπήρχε «μοτίβο ψευδούς παράστασης και απάτης».

Η μητέρα τους ήταν παρούσα στην κατάθεση του Smith και φέρεται να αναστατώθηκε πολύ όταν η εισαγγελία δεν πίστεψε τον γιο της. «Δεν θα έλεγε ψέματα για αυτό», είπε. Η ετυμηγορία ακυρώθηκε αργότερα από το Εφετείο αφού το Κέντρο Λανθασμένων Κρίσεων άσκησε έφεση κατά της υπόθεσης και ο νέος δικαστής εκτίμησε ότι η κριτική επιτροπή θα αλλάξει σίγουρα την ετυμηγορία όταν ακούσει νέα στοιχεία.

Σύμφωνα με τους όρους της αποφυλάκισής του, ο Kevin Dugar θα παραμείνει σε μεταβατικό κτίριο κατοικιών για τις πρώτες 90 ημέρες. Μετά την αποφυλάκισή του, έγινε δεκτός από την οικογένεια και τους φίλους του και τον κέρασαν με μια μερίδα φτερούγες κοτόπουλου.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις