Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

ΗΠΑ: Πέθανε ο Ντον Γιανγκ – Ήταν ο μακροβιότερος βουλευτής του Κογκρέσου

ΗΠΑ: Πέθανε ο Ντον Γιανγκ – Ήταν ο μακροβιότερος βουλευτής του Κογκρέσου
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο Ντον Γιανγκ, βουλευτής της Αλάσκας με τους Ρεπουμπλικανούς, ο οποίος είχε εκλεγεί στο αμερικανικό Κογκρέσο για πρώτη φορά το 1973, πέθανε χθες Παρασκευή (19.3.2022) στα 88 του χρόνια, ανακοίνωσε το πολιτικό του γραφείο.

Κατά το δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο βουλευτής πέθανε ενώ επέστρεφε στην Αλάσκα και αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι «η κληρονομιά του Ντον Γιανγκ ως μαχητή για την πολιτεία θα παραμείνει ζωντανή, όπως και η βαθιά καλοσύνη του και η τιμή του. Θα μας λείψει πολύ».

Στο δελτίο Τύπου δεν διευκρινίζεται η αιτία του θανάτου του. Στην ηλεκτρονική της έκδοση, η εφημερίδα Anchorage Daily News ανέφερε πως ο πολιτικός έχασε τις αισθήσεις του ενώ επέβαινε σε πτήση από το Λος Άντζελες στο Σιάτλ—και παρά τις προσπάθειες που έγιναν, ήταν αδύνατο να επανέλθει στη ζωή. Η εφημερίδα επικαλέστηκε τον Τζακ Φέργκιουσον, παλιότερα στενό συνεργάτη του πολιτικού.

Ο Ντόναλντ Γιανγκ ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος της Αλάσκας στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Μέχρι χθες ήταν το μέλος με την πιο μακρά θητεία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ με την τρέχουσα σύνθεσή του, κατά τον ιστότοπό του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις