Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

ΗΠΑ: Πιλότος πήρε «μαγικά» μανιτάρια και προσπάθησε να ρίξει αεροπλάνο με 83 επιβάτες

ΗΠΑ: Πιλότος πήρε «μαγικά» μανιτάρια και προσπάθησε να ρίξει αεροπλάνο με 83 επιβάτες
Reuters

Στο εδώλιο κάθισε ο πιλότος που προσπάθησε να παρασύρει στο θάνατο 83 ανθρώπους κατά τη διάρκεια πτήσης της στις ΗΠΑ το βράδυ της Κυριακής. Ο πιλότος ισχυρίστηκε ότι ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το skynews, όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής (22.10.2023) όταν ο πιλότος, Τζόζεφ Ντέιβιντ Έμερσον, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας προσπάθησε να συντρίψει το επιβατικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε. Το αεροσκάφος ξεκίνησε από το Έβερετ της Ουάσινγκτον προς το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, αλλά έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Πόρτλαντ. Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς πως ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και «μαγικών» μανιταριών.

Συγκεκριμένα, είπε στους αξιωματικούς ότι νόμιζε πως ονειρευόταν όταν τράβηξε τις χειρολαβές απενεργοποίησης έκτακτης ανάγκης και ισχυρίστηκε πως είχε κατάθλιψη τους τελευταίους έξι μήνες.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα ο πιλότος εμφανίζεται να είπε στην αστυνομία, ότι ήταν η πρώτη φορά που πήρε μαγικά μανιτάρια.

Τι συνέβη

Το βράδυ της Κυριακής σήμανε συναγερμός όταν η πτήση 2059 εξετράπη της πορείας του λόγω απειλή.

Ο πιλότος του αεροσκάφους είπε στον πύργο ελέγχου: «Να σας ενημερώσω… Βγάλαμε από το κόκπιτ αυτόν τον τύπο που προσπάθησε να απενεργοποιήσει τους κινητήρες. Δεν φαίνεται να προκαλεί κάποιο πρόβλημα εκεί πίσω. Νομίζω ότι τον περιόρισαν… Θέλουμε τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου (στο αεροδρόμιο) αμέσως μόλις προσγειωθούμε».

Ευτυχώς το πλήρωμα είχε προλάβει και είχε περιορίσει τον Έμερσον πριν προλάβει να κάνει κάτι μη αναστρέψιμο.

Στον 44χρονο Έμερσον απαγγέλθηκαν 83 κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις