Κόσμος

ΗΠΑ: Προκαλούν NRA και Τραμπ μετά το μακελειό στην Φλόριντα

Φραστική επίθεση εξαπέλυσε ο επικεφαλής της NRA ενάντια σε υποστηρικτές του περιορισμού της οπλοκατοχής, χαρακτηρίζοντας τους "ελίτ των Δημοκρατικών" που πολιτικοποιούν τη σφαγή που διαπράχθηκε την περασμένη Τετάρτη σε λύκειο της πόλης Πάρκλαντ, στην Πολιτεία της Φλόριντας. Την ίδια ώρα ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει λόγο για ανάγκη... οπλοφορίας των εκπαιδευτικών.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο διευθύνων σύμβουλος της ισχυρότερης οργάνωσης του λόμπι της οπλοκατοχής, ο Γουέιν Λαπιέρ υπερασπίστηκε με σθένος τη χρήση όπλων για να… σταματήσει η βία των όπλων.

«Οι ελίτ δεν νοιάζονται ούτε κατ’ ελάχιστο για το αμερικανικό σχολικό σύστημα και τους μαθητές», τόνισε ο Λαπιέρ σε ένα κοινό νεαρών συντηρητικών έξω από την Ουάσιγκτον. «Ο στόχος τους είναι η κατάργηση της δεύτερης τροπολογίας και των ελευθεριών μας στα όπλα ώστε να εξαλείψουν όλες τις ατομικές ελευθερίες», τόνισε.

“Εμείς… προστατεύουμε τους μαθητές”

Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της πολιτικής δράσης των συντηρητικών, ο Λαπιέρ υποστήριξε ότι η NRA είναι ο πραγματικός προστάτης των μαθητών των σχολείων της χώρας.

Στήριξε το κάλεσμα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που δήλωσε πως εκπαιδευτικοί πρέπει να φέρουν όπλα, προκειμένου να αποτρέπουν μελλοντικές σφαγές σε σχολεία.

«Πρέπει άμεσα να σκληρύνουμε τα σχολεία μας», σημείωσε. «Κάθε μέρα, νέα παιδιά πηγαίνουν στα σχολεία που είναι στην ουσία εκτεθειμένα, εύκολοι στόχοι για τον οποιοδήποτε είναι αποφασισμένος να διαπράξει μαζική δολοφονία», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα είπε ότι δεν θα πρέπει να πιο εύκολο να ανοίξει πυρ κάποιος σε ένα σχολείο, από ό,τι σε μια τράπεζα ή σε ένα κοσμηματοπωλείο.

Ο επικεφαλής της NRA επιτέθηκε ονομαστικά σε Δημοκρατικούς γερουσιαστές, μεταξύ άλλων στους γερουσιαστές Καμάλα Χάρις, Ελίζαμπεθ Γουόρεν και Κρίστοφερ Μέρφι και καταφέρθηκε ενάντια στο FBI για την αποτυχία του να ερευνήσει επαρκώς μια πληροφορία για τον 19χρονο δράστη της επίθεσης στο Πάρκλαντ.

Τραμπ: Να οπλοφορούν οι εκπαιδευτικοί

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι επιθυμεί να δει εκπαιδευτικούς διδάσκοντες ικανούς να φέρουν κρυφά όπλα για να εμποδίζουν επίδοξους δράστες επιθέσεων σε σχολεία, σημειώνοντας ότι μίλησε πρόσφατα με την NRA για τις ιδέες του.

Σε συνάντησή του, διάρκειας μιας ώρας, με πολιτειακούς και τοπικούς αξιωματούχους για την ασφάλεια των σχολείων, στον απόηχο της σφαγής της προηγούμενης εβδομάδας στην Φλόριντα, ο Τραμπ δεν έλαβε υπόψη του μια πρόταση για υποχρεωτική διεξαγωγή ασκήσεων σε σχολεία για επιθέσεις ενόπλων και δήλωσε ότι δεν του αρέσει η ιδέα περισσότερων ενόπλων φρουρών σε σχολεία.

Πρόσθεσε ότι επιθυμεί να εξετάσει την ιδέα της επαναλειτουργίας ιδρυμάτων ψυχικής υγείας που παραμένουν κλειστά, τονίζοντας ότι πρέπει επίσης να εξεταστούν οι σκηνές βίας σε ταινίες που παρακολουθούν παιδιά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: «Δεν θα υπάρχουν διόδια, εκτός αν είναι από τις ΗΠΑ» – Τα «αγκάθια» των συνομιλιών στην Ελβετία
Στην Ελβετία θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζει Ντι Βανς και την ιρανική αντιπροσωπεία να προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή για την μόνιμη εκεχειρία
FILE PHOTO: A drone view of vessels anchored in the Strait of Hormuz as seen from Musandam, Oman, June 8, 2026. REUTERS/Stringer/File Photo
«Ανοιχτά τα Στενά του Ορμούζ» επιμένει ο αμερικανικός στρατός – Συνεχίζεται το διπλωματικό «θρίλερ»
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι «προπαρασκευαστικές» συνομιλίες μεταξύ διπλωματών στο Μπούργκενστοκ κοντά στην Λουκέρνη με στόχο την διατήρηση του διαλόγου επί την προκαταρκτικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν
Vessels in the Strait of Hormuz near the beach of Bandar Abbas, Iran, June 17, 2026. Amirhosein Khorgooi/ISNA/via WANA (West Asia News Agency)/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. ISRAEL OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN ISRAEL. NO ACCESS FOR ISRAELI MEDIA. NO USE BBC PERSIAN. NO USE VOA PERSIAN. NO USE MANOTO. NO USE IRAN INTERNATIONAL. NO USE RADIO FARDA. DIGITAL: NO USE BBC PERSIAN. NO USE VOA PERSIAN. NO USE MANOTO. NO USE IRAN INTERNATIONAL. NO USE RADIO FARDA.
«Κούβα όπως Βενεζουέλα»: Ο Ντόναλντ Τραμπ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στο νησί
Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν απέκλεισε ένα σενάριο επέμβασης στην Κούβα, συγκρίνοντας την κατάσταση με τη Βενεζουέλα και δηλώνοντας πως μια αντίστοιχη επιχείρηση είναι πιθανή
Κούβα