Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

ΗΠΑ προς Μαδούρο: Ανόητο το να κάνεις οτιδήποτε εναντίον του Γκουαϊδό

ΗΠΑ προς Μαδούρο: Ανόητο το να κάνεις οτιδήποτε εναντίον του Γκουαϊδό

Ο Έλιοτ Άμπραμς, ο Aμερικανός απεσταλμένος για την Βενεζουέλα προειδοποίησε το Νικολάς Μαδούρο ώστε να μην δράσει ενάντια στον Χουάν Γκουαϊδό, που αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος της χώρας στις 23 Ιανουαρίου.

Μια τέτοια ενέργεια θα ήταν «εξαιρετικά ανόητη κίνηση», είπε χαρακτηριστικά. «Η ασφάλεια του μεταβατικού προέδρου Γκουαϊδό αποτελεί μια ανησυχία», είπε ο Άμπραμς σε δημοσιογράφους.

«Το καθεστώς δεν έχει λάβει δράση εναντίον του για κάποιο διάστημα και ελπίζω ότι αυτό γίνεται επειδή αναγνωρίζουν ότι έχει τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Βενεζουελάνων και ότι θα ήταν μια εξαιρετικά ανόητη κίνηση για το καθεστώς να κάνει».

“Μπλόκο” της Κολομβίας σε 200 συνεργάτες του Μαδούρο

Την ίδια ώρα η κολομβιανή κυβέρνηση απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα περισσότερων από 200 ατόμων, που περιγράφονται ως συνεργάτες της «δικτατορίας» του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

“Η απόφαση, κυριαρχική και με διακριτική ευχέρεια, εμπίπτει στο πλαίσιο των μέτρων που έλαβε η Ομάδα της Λίμα, στην οποία ανήκει και η Κολομβία και η οποία επιδιώκει μια ειρηνική λύση στην κρίση στη γειτονική Βενεζουέλα”, ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις