Κυριακή, 28 Απρ.
21oC Αθήνα

ΗΠΑ: Πρώτη δημόσια αναφορά Μπάιντεν στο έβδομο εγγόνι του – Γιατί δεν μιλούσε για την 4χρονη

ΗΠΑ: Πρώτη δημόσια αναφορά Μπάιντεν στο έβδομο εγγόνι του – Γιατί δεν μιλούσε για την 4χρονη
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ο Τζο Μπάιντεν μίλησε χθες (28.7.2023) για πρώτη φορά δημόσια για το έβδομο εγγόνι του, την 4χρονη Νέιβι, για την ύπαρξη του οποίου ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είχε κάνει καμία αναφορά ως τώρα, κάτι που είχε προκαλέσει πολλές επικρίσεις.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν εξήγησε το γιατί δεν είχε μιλήσει ποτέ δημόσια για το έβδομο εγγόνι του.

«Αυτό δεν είναι πολιτικό ζήτημα, είναι οικογενειακό», επισημαίνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε δήλωσή του στο περιοδικό People και συμπληρώνει: «Η Τζιλ (σ.σ.: η σύζυγός του) κι εγώ θέλουμε μόνο το καλύτερο για όλα τα εγγόνια μας, συμπεριλαμβανομένης της Νέιβι», τόνισε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι η στάση του είχε να κάνει με το γεγονός ότι ο γιος του και η νύφη του ήθελαν να κρατήσουν απόρρητη την ιδιωτική τους ζωή και δη τη ζωή του μικρού παιδιού, το οποίο είχε γίνει αντικείμενο δικαστικής διαμάχης, καθώς ο Χάντερ Μπάιντεν δεν το αναγνώριζε.

«Ο γιος μας Χάντερ και η μητέρα της Νέιβι, η Λούντεν, προσπαθούν από κοινού να καλλιεργήσουν μια σχέση που θα είναι προς το συμφέρον της κόρης τους, διασφαλίζοντας όσο το δυνατόν καλύτερα την ιδιωτική της ζωή», τόνισε ο Τζο Μπάιντεν.

Είχε μιλήσει για έξι εγγόνια

Σε εκδήλωση που έγινε τον Απρίλιο στον Λευκό Οίκο, ο 80χρονος πρόεδρος είχε πει πως ήταν «τρελαμένος» με τα «έξι εγγόνια» του, αναφέροντας ότι μιλούσε καθημερινά με όλα.

Πολλοί Ρεπουμπλικάνοι αλλά και ορισμένοι Δημοκρατικοί είχαν επικρίνει την στάση του προέδρου των ΗΠΑ απέναντι στο έβδομο εγγόνι του, ένα κοριτσάκι ηλικίας σήμερα 4 ετών, που αποτελεί καρπό της σχέσης του Χάντερ Μπάιντεν με την Λούντεν Ρόμπερτς.

Η άρνηση της πατρότητας και το τεστ DNA

Ο Χάντερ Μπάιντεν, ο οποίος έχει άλλα τέσσερα παιδιά, αρνήθηκε να αναγνωρίσει την πατρότητα της Νέιβι και η μητέρα προσέφυγε στα δικαστήρια. Τεστ DNA απέδειξε ότι ήταν ο πατέρας και ο γιος του αμερικανού προέδρου υποχρεώθηκε να καταβάλλει διατροφή, ενώ η μητέρα υπαναχώρησε στο αρχικό αίτημά της να πάρει η κόρη τους το επώνυμο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, η 4χρονη Νέιβι δεν έχει συναντήσει τον πατέρα της, αλλά ούτε και το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις