Κόσμος

ΗΠΑ: Ψηφίστηκε σχέδιο ανάκαμψης 1,9 δισ. δολαρίων – Μπάιντεν: Κάναμε ένα τεράστιο βήμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε σήμερα την ψήφιση από τη Γερουσία του σχεδίου ανάκαμψης ύψους 1.900 δισεκατομμυρίων δολαρίων το οποίο η χώρα “έχει απεγνωσμένα ανάγκη”, όπως τόνισε, για να εξέλθει από την κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού.

“Κάναμε ένα τεράστιο βήμα” για να βοηθήσουμε τους Αμερικανούς, δήλωσε από τον Λευκό Οίκο ο αρχηγός του κράτους, του οποίου αυτό το μεγάλο σχέδιο στήριξης ήταν μια από τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι η έγκριση του νομοσχεδίου για την ανακούφιση από την πανδημία σημαίνει ότι η πληρωμή 1.400 δολαρίων στους περισσότερους Αμερικανούς θα αρχίσουν να καταβάλλεται αυτόν τον μήνα και ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου θα επιταχύνουν την παραγωγή και τη διανομή των εμβολίων κατά της Covid-19.

Ο Μπάιντεν τόνισε ότι το 85% των αμερικανικών νοικοκυριών θα λάβει τις πληρωμές, με ένα ζευγάρι που έχει δύο παιδιά και κερδίζει 100.000 δολάρια ετησίως να έχει να λαμβάνει περίπου 5.600 δολάρια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν απέρριψε 48ωρη εκεχειρία από τις «πληγωμένες» σε γόητρο και στρατιωτικό επίπεδο ΗΠΑ
Η Τεχεράνη δήλωσε στους μεσολαβητές ότι δεν προτίθεται να συναντηθούν αξιωματούχοι του με Αμερικανούς στο Ισλαμαμπάντ εντός των επόμενων ημερών και θεωρεί «απαράδεκτες» τις απαιτήσεις των ΗΠΑ
Λίβανος
6
Νεαρός έπεσε θύμα revenge porn από την πρώην σύντροφό του στην Βρετανία - Έστειλε γυμνές φωτογραφίες του στην μητέρα του
Στην 24χρονη επιβλήθηκε κοινοτική ποινή 12 μηνών με 200 ώρες κοινωνικής εργασίας, να καταβάλει στον πρώην της αποζημίωση ύψους 600 λιρών, ενώ εκδόθηκε και περιοριστική εντολή που της απαγορεύει να επικοινωνήσει μαζί του
Βρετανική αστυνομία