Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε λύκειο στο Ντένβερ – Αναφορές για θύματα

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε λύκειο στο Ντένβερ – Αναφορές για θύματα
Φωτογραφία FOX 10 Phoenix / YouTube

Πυροβολισμοί έπεσαν σε λύκειο του Ντένβερ, στο Κολοράντο των ΗΠΑ, με δύο θύματα. Δεν είναι γνωστή η ταυτότητα των θυμάτων μέχρι στιγμής ενώ ο ύποπτος διέφυγε λίγο μετά το σοκαριστικό περιστατικό, το οποίο συνέβη 2 χρόνια μετά από το μακελειό με 10 νεκρούς στην περιοχή Μπόλντερ της ίδιας Πολιτείας.

Σύμφωνα με τη DailyMail, η αστυνομία του Ντένβερ ανακοίνωσε ότι τα δύο θύματα των πυροβολισμών έχουν μεταφερθεί εσπευσμένα σε νοσοκομεία της περιοχής για να αντιμετωπιστούν τα τραύματά τους, ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάστασή τους δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Το περιστατικό με τους πυροβολισμούς συνέβη στο λύκειο East High School του Ντένβερ, το οποίο πλέον βρίσκεται σε lockdown για την προστασία των μαθητών. Ο ύποπτος έφυγε από το σημείο και, σύμφωνα με τις δηλώσεις των στελεχών της τοπικής αστυνομίας, έχει ταυτοποιηθεί και γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του.

Μάλιστα, οι Αρχές ανέφεραν ότι πρόκειται για έναν ανήλικο αφροαμερικανό μαθητή του σχολείου και έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του. Τα κίνητρα για τους πυροβολισμούς δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Τα θύματα είναι ενήλικες σε διευθυντικές θέσεις του λυκείου East High School του Ντένβερ.

«Τράβηξε» όπλο όσο τον έψαχναν

Όπως αναφέρει το ABC News, ο ύποπτος είχε πάει στο σχολείο και έπρεπε να υποβληθεί σε ψάξιμο, το οποίο γινόταν «για λόγους ασφαλείας» λόγω της «πρότερης συμπεριφοράς» που εμφάνιζε, χωρίς ωστόσο να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα για τη «συμπεριφορά» του εν λόγω ανηλίκου.

Τότε, «τράβηξε» το όπλο και άρχισε να πυροβολεί, πετυχαίνοντας τα δύο διευθυντικά στελέχη του σχολείου. Σύμφωνα με τις Αρχές, το περιστατικό συνέβη μακριά από τους υπόλοιπους μαθητές και το προσωπικό του λυκείου. «Προφανώς είναι ένοπλος, μην τον πλησιάζετε» διεμήνυσαν οι Αρχές στους πολίτες.

Οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. Ο ένας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο δεύτερος είναι σοβαρά τραυματισμένος, αλλά οι γιατροί θεωρούν πως η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο, είπε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντένβερ στη συνέντευξη Τύπου.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Σε νεότερη ενημέρωσή της, η τοπική αστυνομία δίνει οδηγίες στους γονείς για την παραλαβή των παιδιών τους από το σχολείο, η οποία θα γίνει σε έναν κοντινό δρόμο ενώ όσοι μαθητές πήγαν στο σχολείο με δικό τους όχημα, θα πάνε στο πάρκινγκ με συνοδεία.

Το East High School ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία του και όταν ξανανοίξει θα τοποθετηθούν δύο ένοπλοι αστυνομικοί στην είσοδό του, προανήγγειλε ο σχολικός επιθεωρητής Άλεξ Μαρέρο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις