Παρασκευή, 1 Μαρ.
15oC Αθήνα

ΗΠΑ: Ρεπουμπλικάνοι χαρακτηρίζουν ομοφοβικό τον Ρον ΝτεΣάντις για ένα βίντεο που ανέβασε για τους ΛΟΑΤΚΙ

ΗΠΑ: Ρεπουμπλικάνοι χαρακτηρίζουν ομοφοβικό τον Ρον ΝτεΣάντις για ένα βίντεο που ανέβασε για τους ΛΟΑΤΚΙ
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Ένα βίντεο που ανέβηκε στο Twitter από λογαριασμό του Ρον ΝτεΣάντις για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας προκάλεσε αντιδράσεις, με γκέι Ρεπουμπλικάνους να το χαρακτηρίζουν ομοφοβικό, καθώς σε αυτό ακούγονται παλαιότερες δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ.

Το βίντεο ανέβηκε από τον λογαριασμό DeSantis War Room (η υπεύθυνη ομάδα για την προεκλογική εκστρατεία του) και σε αυτό φαίνεται ο πολιτικός αντίπαλος του Ρον ΝτεΣάντις για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2024, ο Ντόναλντ Τραμπ, σε μια ομιλία του υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

«Για να ολοκληρώσουμε τον Μήνα Υπερηφάνειας, ας ακούσουμε τι έχει να πει ο πολιτικός που έκανε περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο Ρεπουμπλικάνο για να τον γιορτάσει», ανέφερε η προεκλογική ομάδα του ΝτεΣάντις παρουσιάζοντας το βίντεο.

Σε αυτό αντιπαρατίθεται η δέσμευση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ το 2016 «να κάνω ό,τι μπορώ για να προστατεύσω τους ΛΟΑΤΚΙ+ πολίτες μας» με τη σκληρή στάση του ΝτεΣάντις έναντι των δικαιωμάτων της κοινότητας. Δεν είναι ξεκάθαρο ποιος έφτιαξε το βίντεο.

Δείτε το βίντεο:

«Αναμφίβολα ομοφοβικό»

«Είναι αναμφίβολα ομοφοβικό», έγραψε στο Twitter ο Ρίτσαρντ Γκρενέλ, ο πρώτος ανοικτά γκέι υψηλόβαθμος αξιωματούχος στον Λευκό Οίκο που διετέλεσε αναπληρωτής διευθυντής Εθνικών Πληροφοριών επί προεδρίας Τραμπ.

Ως κυβερνήτης ο ΝτεΣάντις υποστήριξε νομοσχέδια τα οποία περιορίζουν την πρόσβαση των ανηλίκων σε θεραπείες φυλομετάβασης και τα οποία απαγορεύουν σε ανήλικους να παρακολουθούν ντραγκ- σόου στη Φλόριντα.

Στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας το 2016 ο Τραμπ είχε δεσμευθεί να προστατεύσει τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αλλά όταν ανέλαβε την προεδρία δέχθηκε επικρίσεις επειδή απαγόρευσε στα τρανς άτομα να υπηρετούν στον στρατό, ενώ η κυβέρνησή του πρότεινε την άρση της προστασίας των τρανς που υφίστανται διακρίσεις στην παροχή ιατρικών θεραπειών.

Μια συντηρητική οργάνωση που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, το Log Cabin Republicans, επεσήμανε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι πρέπει να αντιταχθούν στους «ακροαριστερούς γκέι», αλλά εκτίμησε ότι ο ΝτεΣάντις το παράκανε.

«Ο ΝτεΣάντις και η ομάδα του δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τους λογικούς ομοφυλόφιλους από τους ακροαριστερούς», επεσήμανε η οργάνωση σε ανάρτησή της στο Τwitter, προσθέτοντας ότι ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων «κινείται επικίνδυνα σε ομοφοβικό έδαφος».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις