Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

ΗΠΑ: “Ρίξαμε στη θάλασσα τη σορό του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι”!

ΗΠΑ: “Ρίξαμε στη θάλασσα τη σορό του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι”!
youtube (αρχείο)

Η σορός του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι ερρίφθη στη θάλασσα, μετά την επιδρομή εναντίον του αρχηγού του ISIS στη Συρία, επιβεβαίωσαν αργά το βράδυ της Δευτέρας (28.10.2019) αξιωματούχοι του αμερικανικού Πενταγώνου.

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) για την τύχη του πτώματος του Μπαγκντάντι, ένας Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί, δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την ταφή στη θάλασσα.

Πάντως, η περίπτωση αυτή της σορού του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), θυμίζει εκείνη του Οσάμα μπιν Λάντεν το 2011, μετά τον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα, σε μια επίθεση επίλεκτων μονάδων του αμερικανικού στρατού στο κρησφύγετό του στο Πακιστάν.

Click4more: Πλάνα από την επιχείρηση εξόντωσης του Μπακρ αλ Μπαγκντάντι σκέφτεται να αποκαλύψει ο Τραμπ!

Τρεις αξιωματούχοι του αμερικανικού Πενταγώνου, οι οποίοι μίλησαν στο Reuters, επίσης, υπό καθεστώς ανωνυμίας, δεν αποκάλυψαν πού πραγματοποιήθηκε η ταφή του Μπαγκντάντι, ούτε πόσο κράτησε. Επισήμαναν, ωστόσο, ότι ακολουθήθηκαν θρησκευτικά τελετουργικά.

Δύο αξιωματούχοι ανέφεραν πως πιστεύουν ότι τα λείψανα του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι ερρίφθησαν στη θάλασσα από ένα αεροσκάφος.

Απίστευτο! Πήραν τα… εσώρουχα του Μπαγκντάντι για να “τσεκάρουν” το DNA!

Μια μυστική πηγή είχε πάρει εσώρουχα του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, τα οποία υποβλήθηκαν σε τεστ DNA προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά του πριν από την επιχείρηση των αμερικανικών δυνάμεων, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατό του, είπε ένας σύμβουλος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, τη Δευτέρα (28.10.2019).

Ο Πόλατ Τζαν, ένας υψηλόβαθμος σύμβουλος των SDF, έδωσε λεπτομέρειες στο Twitter σχετικά με το πώς βοήθησαν οι υπηρεσίες πληροφοριών τους στον εντοπισμό του Μπαγκντάντι, τον θάνατο του οποίου ανακοίνωσε την Κυριακή (27.10.2019) ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Click4more: “Έφαγαν” τον αρχι – τζιχαντιστή αλ Μπαγκντάντι με την βοήθεια ενός… ήρωα σκύλου!

“Η δική μας πηγή, που μπορούσε να προσεγγίσει τον αλ Μπαγκντάντι, έφερε τα εσώρουχά του προκειμένου να διεξαχθεί τεστ DNA και να επιβεβαιωθεί (100%) ότι αυτό το πρόσωπο ήταν ο ίδιος ο Μπαγκντάντι”, εξήγησε ο Τζαν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι SDF συνεργάζονταν από τις 15 Μαΐου με τη CIA για τον εντοπισμό του Μπαγκντάντι και κατάφεραν να επιβεβαιώσουν ότι είχε μετακινηθεί από το Ντέιρ αλ Ζορ στην ανατολική Συρία στην Ιντλίμπ, όπου σκοτώθηκε.

Φωτογραφίες αρχείου: Reuters

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις