Κόσμος

ΗΠΑ σε Ρωσία: “Αφήστε αμέσως ελεύθερους τους Ουκρανούς αιχμαλώτους”!

Αυστηρή προειδοποίηση προς τη Ρωσία στέλνουν οι ΗΠΑ και κατηγορούν τη Μόσχα για επικίνδυνη κλιμάκωση στο στενό του Κερτς!
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εκφράζει βαθιά ανησυχία για το συμβάν στη Μαύρη Θάλασσα που συνέβη στις 25 Νοεμβρίου, καθώς τα ουκρανικά πλοία προσπάθησαν να περάσουν από το στενό του Κερτς.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του το State Department αναφέρει ότι τα ρωσικά πλοία που επιτέθηκαν και άνοιξαν πυρ στα τρία ουκρανικά, τραυματίζοντας τους ουκρανούς ναύτες, πριν καταλάβουν τα σκάφη, κλιμάκωσαν επικίνδυνα την κατάσταση και παραβίασαν το διεθνές δίκαιο.

Azov tanks

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ:

Καλούμε τη Ρωσία να επιστρέψει στην Ουκρανία τα σκάφη της και τα μέλη του πληρώματός της και να σεβαστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας στα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορά της, επεκτείνοντας τα χωρικά ύδατά της.

Azov tanks

Καλούμε και τα δύο μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να τηρήσουν τις διεθνείς υποχρεώσεις και δεσμεύσεις τους.

Καλούμε τους Προέδρους Ποροσένκο και Πούτιν να συμμετάσχουν άμεσα στην επίλυση αυτής της κατάστασης. Από την άποψη αυτή, επαναλαμβάνουμε την υποστήριξή μας στη μορφή Normandy Four.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας στα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορά της, επεκτείνοντας τα χωρικά ύδατά της, καθώς και το δικαίωμα των πλοίων της να διασχίζουν διεθνή ύδατα. Όπως αναφέρεται στη Διακήρυξη της Κριμαίας, οι ΗΠΑ απορρίπτουν την απόπειρα προσχώρησης της Κριμαίας από τη Ρωσία.

πηγή: U.S. Department of State

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο υπουργός Εργασίας της Γαλλίας υπέρ της βερμούδας στο γραφείο εν μέσω καύσωνα: «Αν είναι καλοραμμένη, κανένα πρόβλημα»
«Εγώ φοράω κοστούμι και γραβάτα γιατί αυτό είναι το dress code ενός υπουργού» δήλωσε ο Ζαν-Πιερ Φαραντού - Τι ισχύει με τη βερμούδα στα γραφεία στη Γαλλία
Αστυνομία Γαλλία
Η βίλα Σέρτοσα του Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία πουλήθηκε στη βασιλική οικογένεια Αλ Θάνι του Κατάρ για 350 εκατ. ευρώ
Πρόκειται για έπαυλη στην οποία ο «Καβαλιέρε» φιλοξένησε από τον Βαλντιμίρ Πούτιν μέχρι τον Βρετανό Τόνι Μπλερ και τον Ισπανό πρώην πρωθυπουργό Θαπατέρο αλλά και τα διαβόητα «μπούνγκα -μπούνκα» πάρτι
Η βίλα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία
Απίστευτες εικόνες από τον καύσωνα στην Ευρώπη: Η Γαλλία «βράζει» στους 44,3°C – Σε κόκκινο συναγερμό η Βρετανία, δύο έφηβοι πνίγηκαν στο Βέλγιο
Αναβολή των εξετάσεων για το μπακαλορεά για 10.000 υποψηφίους στη Γαλλία, κλειστά σχολεία στην Αγγλία, δωρεάν χρήση πισινών σε ανοιχτούς χώρους στο Άμστερνταμ στην Ολλανδία - «Όταν μας χτυπάει ο ήλιος, θέλουμε να πεθάνουμε»
Μαδρίτη καύσωνας
5