Κόσμος

ΗΠΑ: Σέλφι από μαϊμού, μέλισσες και… ρομπότ του σεξ ανάμεσα στις πιο περίεργες ιστορίες για το 2018

Μέλισσες στην καρδιά της Νέας Υόρκης, μια μαϊμού με… ταλέντο φωτογράφου, ένας οίκος ανοχής με ρομπότ-κούκλες του σεξ και ένας πολιτικός υποψήφιος που κέρδισε στις εκλογές από τον… τάφο του: αυτές είναι μερικές από τις πιο περίεργες ιστορίες που μονοπώλησαν την επικαιρότητα στις ΗΠΑ το 2018.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μία από τις πλέον ανεξήγητες ιστορίες με πρωταγωνιστές ζώα εκτυλίχθηκε ένα καυτό απόγευμα του Αυγούστου, όταν ένα απειλητικό σμήνος μελισσών αποφάσισε να «εποικίσει» την ομπρέλα ενός πωλητή χοτ ντογκ, με αποτέλεσμα να «παγώσει» κάθε δραστηριότητα στην Τάιμς Σκουέρ και οι τουρίστες να κοιτούν το θέαμα με ανοικτό το στόμα.

Τους απρόσκλητους επισκέπτες «συνέλαβε» ένας αστυνομικός, οπλισμένος με μια συσκευή που έμοιαζε με σκούπα, με την οποία ρούφηξε τις μέλισσες.

Η… σέλφι του μακάκου

Τον Απρίλιο, δικαστήριο στην Καλιφόρνια απεφάνθη πως το ζωικό βασίλειο δεν μπορεί να διεκδικήσει τα… πνευματικά δικαιώματά του, σε μια υπόθεση με πρωταγωνιστή έναν μακάκο, ο οποίος τράβηξε μια σέλφι χρησιμοποιώντας την κάμερα ενός φωτογράφου.

Το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή που κατέθεσε, εκ μέρους της μαϊμούς, μια οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων, που υποστήριζε ότι το θηλαστικό ήταν ο νόμιμος ιδιοκτήτης των φωτογραφιών που τράβηξε. Σύμφωνα με το δικαστήριο, οι μαϊμούδες δεν μπορούν να καταθέσουν μήνυση για προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων.

Άνθρωπος δάγκωσε τον σκύλο κι ο σκύλος τον άνθρωπο

Τον Ιανουάριο στο Νιου Χαμσάιρ, ένας άνδρας δάγκωσε έναν αστυνομικό σκύλο, η ομάδα του οποίου ερευνούσε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς. Οι αρχές επιχειρούσαν να συλλάβουν τον άνδρα, όταν εκείνος δάγκωσε τον αστυνομικό σκύλο, ο οποίος τον δάγκωσε επίσης και κατόπιν παρακολουθούσε ενώ αστυνομικοί τον ακινητοποιούσαν με τέιζερ.

Μαχαίρωμα… με τα πόδια

Τον Ιούλιο, στο Μαϊάμι Μπιτς της Φλόριντας, ένας άστεγος άνδρας, που δεν είχε χέρια, κατηγορήθηκε ότι μαχαίρωσε έναν άνδρα από το Σικάγο χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι με τα… πόδια του. Ο δράστης υποστήριξε ότι βρισκόταν σε άμυνα, όμως το θύμα ισχυρίστηκε ότι το μόνο που του ζήτησε ήταν να του δώσει οδηγίες, όταν δέχθηκε την επίθεση.

Ρομπότ του σεξ

Ο κατάλογος των περίεργων γεγονότων που σηματοδότησαν το 2018 τις ΗΠΑ δεν θα ήταν ολοκληρωμένος χωρίς την ιστορία που διαδραματίστηκε στο Τέξας. Εκεί, τον Οκτώβριο, το δημοτικό συμβούλιο του Χιούστον κινήθηκε αστραπιαία προκειμένου να απομακρυνθεί το ενδεχόμενο να γίνει η πρώτη πόλη στην Αμερική που θα φιλοξενούσε έναν οίκο ανοχής με ρομπότ- κούκλες του σεξ. Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Χιούστον, τον Σίλβεστερ Τέρνερ: “δεν μπορείτε να έχετε ερωτικές περιπτύξεις με οποιοδήποτε άψυχο αντικείμενο…”.

Οι οίκοι ανοχής βρέθηκαν ξανά στο επίκεντρο της επικαιρότητας ένα μήνα αργότερα, όταν ένας Ρεπουμπλικάνος από τη Νεβάδα, ιδιοκτήτης πορνείων και στριπ κλαμπ κέρδισε στις βουλευτικές εκλογές της πολιτείας χάρη στη στήριξη των ευαγγελικών Χριστιανών ψηφοφόρων, που παράβλεψαν τόσο τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες αλλά και το γεγονός ότι… ο υποψήφιος είχε πεθάνει έναν μήνα νωρίτερα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: «Δεν θα υπάρχουν διόδια, εκτός αν είναι από τις ΗΠΑ» – Τα «αγκάθια» των συνομιλιών στην Ελβετία
Στην Ελβετία θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζει Ντι Βανς και την ιρανική αντιπροσωπεία να προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή για την μόνιμη εκεχειρία
FILE PHOTO: A drone view of vessels anchored in the Strait of Hormuz as seen from Musandam, Oman, June 8, 2026. REUTERS/Stringer/File Photo
«Ανοιχτά τα Στενά του Ορμούζ» επιμένει ο αμερικανικός στρατός – Συνεχίζεται το διπλωματικό «θρίλερ»
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι «προπαρασκευαστικές» συνομιλίες μεταξύ διπλωματών στο Μπούργκενστοκ κοντά στην Λουκέρνη με στόχο την διατήρηση του διαλόγου επί την προκαταρκτικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν
Vessels in the Strait of Hormuz near the beach of Bandar Abbas, Iran, June 17, 2026. Amirhosein Khorgooi/ISNA/via WANA (West Asia News Agency)/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. ISRAEL OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN ISRAEL. NO ACCESS FOR ISRAELI MEDIA. NO USE BBC PERSIAN. NO USE VOA PERSIAN. NO USE MANOTO. NO USE IRAN INTERNATIONAL. NO USE RADIO FARDA. DIGITAL: NO USE BBC PERSIAN. NO USE VOA PERSIAN. NO USE MANOTO. NO USE IRAN INTERNATIONAL. NO USE RADIO FARDA.