Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

ΗΠΑ: Σοκ από τη δολοφονία και τον βιασμό 5χρονης – Την είχε διώξει η μητέρα της

ΗΠΑ: Σοκ από τη δολοφονία και τον βιασμό 5χρονης – Την είχε διώξει η μητέρα της

Σοκ προκαλεί στο Κάνσας των ΗΠΑ η τραγική είδηση του βιασμού και της δολοφονίας ενός 5χρονου κοριτσιού, το οποίο είχε διώξει από το σπίτι η ίδια η μητέρα της.

Το συγκλονιστικό είναι επίσης ότι η αστυνομία του Κάνσας στις ΗΠΑ συνέλαβε ως βασικό ύποπτο του βιασμού και της δολοφονίας του 5χρονου κοριτσιού έναν 25χρονο που ζούσε παλαιότερα στο σπίτι της οικογένειας και φέρεται να είχε παράνομες σχέσεις με τη μητέρα του παιδιού.

Η 5χρονη, Ζόι Φίλιξ, βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένη τη Δευτέρα (2.10.2023) σε ένα βενζινάδικο κοντά στην περιοχή όπου ήταν το σπίτι της. Το παιδί μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης των ΗΠΑ, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε επίσης βιαστεί. Η κατάστασή της ήταν κρίσιμη και παρά τη μάχη των γιατρών, το άτυχο κοριτσάκι πέθανε.

Λίγο μετά την τραγική είδηση άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της ιστορίας του παιδιού και αποκαλύφθηκε η τραγωδία που ζούσε και το σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπο της μητέρας της.

Το παιδί ζούσε τις δυο τελευταίες εβδομάδες σε ένα αυτοσχέδιο καταυλισμό αστέγων στο δάσος της περιοχής των ΗΠΑ μαζί με τον πατέρα και την αδελφή της, επειδή η ίδια της η μητέρα τους είχε διώξει όλους από το σπίτι της οικογένειας.

Την επόμενη μέρα του θανάτου του παιδιού συνελήφθη ως ύποπτος για τον βιασμό και τη δολοφονία του παιδιού ο 25χρονος Μίκελ Γ. Τσέρι, ο οποίος φέρεται να ζούσε παλαιότερα για ένα διάστημα στο ίδιο σπίτι με το παιδί, τους γονείς της και την αδελφή της και να είχε σχέσεις με τη μητέρα της.

Τριγυρνούσε στους δρόμους και ζητούσε βοήθεια

Η 5χρονη ανέβαινε ένα αληθινό Γολγοθά. Γείτονες ανέφεραν σε ΜΜΕ της πόλης των ΗΠΑ ότι το παιδάκι δεν πήγαινε στο νηπιαγωγείο, γυρνούσε όλη μέρα στους δρόμους και ζητούσε βοήθεια από γείτονες.

Αρκετοί απ’ αυτούς της έδιναν φαγητό, ρούχα, ενώ κάποιοι την φιλοξενούσαν και για μικρά διαστήματα.

«Με ρωτούσε πάντα “μπορώ να μείνω κι άλλο;”. Συνήθως όταν ένα παιδί επιμένει με αυτόν τον τρόπο, κάτι συμβαίνει στο σπίτι του», δήλωσε η Σανίκα Μπράντλι, που μένει κοντά στη μητέρα του κοριτσιού.

Δεν έκαναν τίποτα οι υπηρεσίες πρόνοιας

Η Σανίκα Μπράντλι και άλλοι γείτονες είχαν ενημερώσει και μάλιστα πολλές φορές τις υπηρεσίας πρόνοιας της πόλης των ΗΠΑ για την κατάσταση του παιδιού και τις άθλιες συνθήκες που υπήρχαν στο σπίτι που έμενε (ήταν γεμάτο σκουπίδια και ακαθαρσίες και δεν είχε νερό). Ουδείς όμως, έδωσε σημασία στις καταγγελίες αυτές.

«Είχα καταγγείλει την παραμέλησή της. Ήταν πάντα βρώμικη, δεν έτρωγε εάν δεν την τάιζε κάποιος από εμάς, αλλά προφανώς δεν με πήραν στα σοβαρά», είπε μια άλλη κάτοικος της περιοχής των ΗΠΑ.

Πριν από 2 – 3 εβδομάδες, οι γείτονες της Ζόι έμαθαν ότι η μητέρα της είχε διώξει από το σπίτι το παιδί με τον πατέρα και την αδελφή της, οι οποίοι κατασκήνωσαν σε κοντινό δάσος όπου διαμένουν και άλλοι άστεγοι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις