Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

ΗΠΑ: Συναγερμός στο Καπιτώλιο – Αναφορές για πυροβολισμούς

ΗΠΑ: Συναγερμός στο Καπιτώλιο – Αναφορές για πυροβολισμούς

Συναγερμός σήμανε στο Καπιτώλιο στις ΗΠΑ, καθώς υπήρξαν πληροφορίες για πυροβολισμούς με την περιοχή να αποκλείεται και στο σημείο να σπεύδουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται την αστυνομία του Καπιτωλίου, οι δύο αστυνομικοί και ο ύποπτος διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. Δεν έχουν δοθεί περισσότερες διευκρινίσεις για την κατάστασή τους.

Η αστυνομία του Καπιτώλιου έχει επιβεβαιώσει ότι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν ένα αυτοκίνητο προσπάθησε να περάσει το σημείο ελέγχου.

Δείτε LIVE εικόνα από το σημείο

«Ένας ύποπτος συνελήφθη. Οι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Και οι τρεις διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο», ανέφερε στο Twitter η αστυνομία του Καπιτωλίου.

Η αστυνομία επενέβη «αφού ενημερώθηκε ότι κάποιος παρέσυρε με αυτοκίνητο δύο πράκτορες», διευκρινίζεται στην ανάρτηση στο Twitter.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν εξάλλου ότι τη στιγμή της σύλληψης του υπόπτου ακούστηκαν πυρά, όμως δεν έχει διευκρινιστεί αν τραυματίστηκε κανείς.

 Να σημειωθεί πως ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν ήταν στο Καπιτώλιο. Δόθηκε εντολή στους υπαλλήλους του Καπιτωλίου να αποφύγουν τα παράθυρα και να καλυφθούν. Το συμβάν σημειώθηκε στην είσοδο Νορθ Μπαρικέιντ του Καπιτωλίου.

 

Στην περιοχή του Καπιτωλίου είχαν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μετά την πολύνεκρη επίθεση, στις 6 Ιανουαρίου, από διαδηλωτές, υποστηρικτές του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Πρόσφατα, αφαιρέθηκαν ορισμένα προστατευτικά φράγματα και η περίμετρος ασφαλείας περιορίστηκε γύρω από την έδρα του Κογκρέσου.

🚨🚨A helicopter just landed on the east front of the Capitol. I’ve never seen anything like this before. ever. pic.twitter.com/LxV0mywRSe

Αυτήν την εβδομάδα, βουλευτές και γερουσιαστές είναι σε διακοπές, όμως ορισμένα μέλη των επιτελείων τους, υπάλληλοι και δημοσιογράφοι βρίσκονταν στον χώρο. Ένας δημοσιογράφος που βρισκόταν μέσα στο Καπιτώλιο βιντεοσκόπησε ένα ελικόπτερο το οποίο πέταξε για λίγα λεπτά πάνω από το κτίριο, μετά το συμβάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις