Κόσμος

ΗΠΑ: Συνελήφθη η Σούζαν Σάραντον επειδή διαδήλωνε κατά του Τραμπ

"Χειροπέδες" πέρασαν αστυνομικοί στην γνωστή ηθοποιό Σούζαν Σάραντον, η οποία συμμετείχε σε διαδήλωση κατά του Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσινγκτον. Η σταρ του Χόλιγουντ συνελήφθη μαζί με 576 συνολικά γυναίκες που πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το κτίριο της Γερουσίας, για την πολιτική Τραμπ που διαχωρίζει παιδιά μεταναστών από τις οικογένειές τους.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την σύλληψή της ανακοίνωσε η ίδια η Σούζαν Σάραντον μέσω twitter, συνοδευόμενη την ανάρτησή της με τος φράσεις “Μείνετε δυνατοί. Συνεχίστε να παλεύετε.

Εκτός από τη Σαράντον, η αστυνομία συνέλαβε και την υποψήφια των Δημοκρατικών Πραμίλα Τζεϊαπάλ, η οποία χαρακτήρισε απάνθρωπη την πολιτική του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη μεταχείριση των μεταναστών στα σύνορα.

Οι διαδηλώτριες φώναζαν συνθήματα όπως «μας νοιάζει» («we care») -μια αναφορά στο προκλητικό πανωφόρι με τη φράση «Δεν με νοιάζει» που φορούσε η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ στη διάρκεια επίσκεψής της σε κέντρο κράτησης παιδιών μεταναστών.

Η Μελάνια φέρεται να έπαιξε ρόλο στην απόφαση του Τραμπ να υπογράψει διάταγμα προκειμένου να μην χωρίζονται οι μετανάστες από τα παιδιά τους στα κέντρα κράτησης.

Η εφαρμογή της απόφασης αποδείχθηκε νομικά περίπλοκη και οι επικριτές του προέδρου επισημαίνουν ότι το διάταγμα δεν καλύπτει όσες οικογένειες έχουν ήδη χωριστεί.

Συνολικά 2.352 παιδιά απομακρύνθηκαν από τους μετανάστες γονείς τους σε διάστημα περίπου ενός μήνα, από τις 5 Μαΐου έως τις 9 Ιουνίου.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός έχει συλληφθεί ξανά στο παρελθόν, το 1999, κατά τη διάρκεια μίας διαδήλωσης στη Νέα Υόρκη με αφορμή τον πυροβολισμό από αστυνομικό ενός άοπλου Αφροαμερικανού εφήβου.

Αύριο Σάββατο αναμένεται να πραγματοποιηθούν νέες διαδηλώσεις κατά της σκληρής πολιτικής του Αμερικανού προέδρου που προβλέπει τον χωρισμό των οικογενειών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μήνυμα του ιρανικού στρατού στις ΗΠΑ: Είμαστε πιο ισχυροί  απ’ ό,τι όταν άρχιζε ο πόλεμος
«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας είναι σήμερα σε επίπεδο συναγερμού υψηλότερο και πιο ισχυρές από ό,τι ήταν στην αρχή του πολέμου», τόνισε ο εκπρόσωπός τους Μοχαμάντ Ακραμινιά
Ιράν
Τόμας Μαρκλ: Πώς έφτασαν οι Αρχές στη σύλληψη του πατέρα της Μέγκαν – Οι καταγγελίες του γιου του και τα ευρήματα φρίκης στις αποθήκες σε Μεξικό και Φιλιππίνες
Γυμνές φωτογραφίες, υλικό κακοποίησης παιδιών, VHS και Dark Web στη σκιά της θυελλώδους σχέσης με τη Μέγκαν Μαρκλ - Σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι ο 82χρονος
Η Μέγκαν Μαρκλ με τον πατέρα της Τόμας
Ο Στίβεν Μίλερ, αρχιτέκτονας της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του Τραμπ νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου
Ο Μίλερ, μεγαλωμένος στη Σάντα Μόνικα του Λος Άντζελες, υπεραμύνθηκε τότε σθεναρά της απόφασης του προέδρου Τραμπ απέναντι σε όσους τον κατηγορούσαν για αυταρχισμό
Ο Στίβεν Μίλερ