Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

ΗΠΑ: Συνετρίβη ιδιωτικό αεροπλάνο στη Βιρτζίνια – 5 νεκροί, ανάμεσά τους και 1 παιδί

ΗΠΑ: Συνετρίβη ιδιωτικό αεροπλάνο στη Βιρτζίνια – 5 νεκροί, ανάμεσά τους και 1 παιδί
Reuters

Ένα μικρό ιδιωτικό τζετ συνετρίβη σε δάσος και κάηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Αποτέλεσμα ήταν να βρουν τραγικό  θάνατο και οι πέντε επιβαίνοντες στο αεροσκάφος, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το δικινητήριο αεροσκάφος «IAI Astra 1125» έπεσε ανάμεσα σε δέντρα κατά μήκος ενός δρόμου κοντά στο αεροδρόμιο του Hot Springs, μίας κοινότητας στη σκιά των βουνών Allegheny, σκοτώνοντας τον πιλότο και άλλους τρεις ενήλικες μαζί με ένα παιδί, ανακοίνωσε η αστυνομία της Πολιτείας της Βιρτζίνια.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Πολιτείας είπε στο Associated Press ότι το μικρό ιδιωτικό τζετ έπιασε φωτιά κατά την πρόσκρουση.

«Μικρός τόπος συντριβής, όλα έχουν καεί», είπε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η πολιτειακή αστυνομία συνεργάζεται με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) και το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) για να εντοπίσει τα στοιχεία της πτήσης και τους επιβαίνοντες.

Σε ανακοίνωσή της, η FAA δεν έδωσε πληροφορίες για τις συνθήκες της συντριβής και ανέφερε ότι η υπηρεσία και το NTSB θα διερευνήσουν.

Η αστυνομία ανέφερε ότι η πτήση ξεκίνησε από το Fort Lauderdale της Φλόριντα και δεν ήταν προγραμματισμένη να προσγειωθεί στο Ingalls Field, προσθέτοντας ότι προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση όταν χτύπησε πολλά δέντρα και συνετρίβη σε μία πλαγιά.

Το αεροδρόμιο Hot Springs, βρίσκεται περίπου 165 μίλια δυτικά της πρωτεύουσας της Βιρτζίνια, το Ρίτσμοντ, και έκλεισε μετά τη συντριβή.

πηγή: cbsnews.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις