Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

ΗΠΑ: Ταυτόχρονη δηλητηρίαση 130 μαθητών στο Λας Βέγκας – Έκαναν εμετό σε κάδους

ΗΠΑ: Ταυτόχρονη δηλητηρίαση 130 μαθητών στο Λας Βέγκας – Έκαναν εμετό σε κάδους

Δεν έχουν πάρει απαντήσεις εδώ και μία εβδομάδα γονείς μαθητών δημοτικού σχολείου στο Λας Βέγκας για την επιδημία γαστρεντερίτιδας που χτύπησε πάνω από 100 παιδιά. 

Οι σκηνές που περιγράφουν οι εκπαιδευτικοί είναι βγαλμένες από ταινίες. Η «ξαφνική» δηλητηρίαση ανάγκασε τους δασκάλους να παρατάξουν τους μαθητές έξω από το σχολείο, καθώς έκαναν επανειλημμένα εμετό.

Το περιστατικό συνέβη στις 27 Ιανουαρίου και πολλοί από τους 130 «μολυσμένους» μαθητές έκαναν συνεχώς εμετό έξω από το δημοτικό σχολείο. Οι αξιωματούχοι της σχολικής περιφέρειας της κομητείας Κλαρκ (CCSD) και της υγειονομικής περιφέρειας της Νότιας Νεβάδα (SNHD) δεν έχουν ανακοινώσει τον λόγο που προκλήθηκε η ομαδική δηλητηρίαση.

Όπως αναφέρει το Fox News ένας γονιός είπε ότι έδωσαν σε καθένα από τους μαθητές έναν κάδο προκειμένου να κάνουν εμετό.

Μια άλλη μητέρα δήλωσε ότι η κόρη της δεν αισθανόταν καλά εκείνη την Πέμπτη και συμφώνησε να την κρατήσει στο σπίτι την Παρασκευή, αφού έκανε εμετό πέντε ή έξι φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Είναι πιθανόν όλα να τα προκάλεσε ένα μολυσμένο φαγητό, ωστόσο η σχολική περιφέρεια που έχει αναλάβει την υπόθεση δεν έχει βρει ακόμα τα αίτια.

Τι αναφέρει το μήνυμα προς τους γονείς

«Η υγειονομική περιφέρεια της Νότιας Νεβάδα (SNHD) διερευνά την αιτία των γαστρεντερικών ασθενειών που αναφέρθηκαν από αρκετούς μαθητές στο Tanaka. Αυτή τη στιγμή συνεργαζόμαστε με το Τμήμα Υγειονομικών Υπηρεσιών της Σχολικής Περιφέρειας της κομητείας Clark και το SNHD για την εφαρμογή μέτρων για την πρόληψη περαιτέρω ασθενειών.

«Το σχολείο δεν έχει καμία σχέση με την υγεία των μαθητών. Οι γαστρεντερικοί ιοί είναι συνηθισμένοι και μεταδίδονται εύκολα από άτομο σε άτομο. Το τακτικό και κατάλληλο πλύσιμο των χεριών είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους πρόληψης για τη μείωση της εξάπλωσης των γαστρεντερικών ασθενειών και άλλων ασθενειών».

 

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις