Κόσμος

ΗΠΑ: Τέσσερις νεκροί και τρεις τραυματίες μετά τους πυροβολισμούς στο Μέμφις από 19χρονο

Μετά τους πυροβολισμούς κατά τυχαίων ανθρώπων την Τετάρτη (07.09.2022) στο Μέμφις, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον τρεις τραυματίστηκαν σε μια σειρά μαζικών δολοφονιών, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία, η οποία συνέλαβε τον δράστη. 

Ο άνδρας αυτός, ο οποίος είναι ο 19χρονος Ιζεκιέλ Κέλι, συνελήφθη χθες μετά τους πυροβολισμούς στο Μέμφις και τέθηκε υπό κράτηση, σύμφωνα με την αρχηγό της αστυνομίας Σέρελιν Ντέιβις, η οποία διευκρίνισε ότι η αστυνομία βρήκε στο αυτοκίνητό του δύο όπλα, όταν τον συνέλαβε.

Αυτός καταγγέλλεται ότι σκότωσε το πρώτο θύμα του χθες, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, προτού συνεχίσει την «φονική του διαδρομή» στην πόλη το απόγευμα και νωρίς το βράδυ.

Τουλάχιστον οκτώ σκηνές εγκλήματος εντοπίστηκαν από την αστυνομία, μεταξύ των οποίων αυτή της κλοπής αυτοκινήτου με τη χρήση βίας και αυτή πυροβολισμών μέσα σε ένα κατάστημα, διευκρίνισε η Ντέιβις, σημειώνοντας ότι ο Κέλι μετέδιδε μέρος των πράξεών του στο Facebook Live.

https://twitter.com/BNNBreaking/status/1567735995893972992?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1567735995893972992%7Ctwgr%5E3ab5cfd3129b0f70182b207fc040af234262b4cb%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fkosmos%2Fipa-19xronos-pyrovolouse-anthropous-kai-to-metedide-live-sto-Facebook%2F3594020%2F

Οι αρχές είχαν κάνει σύσταση για την παραμονή των κατοίκων στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια των επιθέσεων αυτών και είχε αποκλείσει κάποιους τομείς της πόλης.

Στις ΗΠΑ σημειώνονται συχνά μαζικές δολοφονίες και άλλα βίαια επεισόδια με τη χρήση πυροβόλων όπλων, αλλά το θέμα του ελέγχου των όπλων παραμένει ένα εξαιρετικά ευαίσθητο πολιτικό ζήτημα και το Κογκρέσο εξακολουθεί να δείχνει απροθυμία για μια σκλήρυνση της νομοθεσίας στον τομέα της οπλοφορίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νύχτα λαϊκού ξεσηκωμού στο Ιράν με το θεοκρατικό καθεστώς να εντείνει την καταστολή - «Τελειώνει ο μακρύς εφιάλτης» το νέο μήνυμα Τραμπ
Υπάρχουν νέες αναφορές για ταραχές σε όλο το Ιράν - Νέα βίντεο δείχνουν μεγάλες διαδηλώσεις στην Τεχεράνη και σε αρκετές άλλες πόλεις, όπως τις Ραστ, Ταμπρίζ, Σιράζ και Κερμάν
Καπνός από φωτιά σε τζαμί της Τεχεράνης, μπροστά από πλήθος συγκεντρωμένων αντικαθεστωτικών διαδηλωτών
7
«Φρένο» από τη Νορβηγία στα σενάρια «μεταβίβασης» του Νόμπελ Ειρήνης στον Τραμπ: «Η απόφαση είναι οριστική»
«Μόλις ανακοινωθεί ένα βραβείο Νόμπελ, δεν μπορεί να ανακληθεί, να μοιραστεί ή να μεταβιβαστεί σε άλλους» ανακοίνωσαν η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ και το Νορβηγικό Ινστιτούτο Νόμπελ
Νόμπελ Ειρήνης
Ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Κραν Μοντανά παραδέχτηκε ότι μια πόρτα ήταν κλειδωμένη - Πολλά θύματα πέθαναν στην προσπάθειά τους να την ανοίξουν
Ο Ζακ Μορέτι ισχυρίζεται τώρα ότι δεν γνωρίζει γιατί η πόρτα εξυπηρέτησης ήταν εξαρχής κλειδωμένη, ενώ το προσωπικό του μπαρ αναφέρει ότι η είσοδος τους από την συγκεκριμένη έξοδο κινδύνου «απαγορευόταν»
Μια γυναίκα ανάβει ένα κερί σε ένα αυτοσχέδιο μνημείο έξω από το μπαρ «Le Constellation», μετά από μια θανατηφόρα πυρκαγιά και έκρηξη κατά τη διάρκεια ενός πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στο πολυτελές χιονοδρομικό κέντρο Crans-Montana στη νοτιοδυτική Ελβετία