Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

ΗΠΑ: Θα χρειαστούν μήνες για να φτιαχτεί ο αυτοκινητόδρομος που κατέρρευσε στη Φιλαδέλφεια

ΗΠΑ: Θα χρειαστούν μήνες για να φτιαχτεί ο αυτοκινητόδρομος που κατέρρευσε στη Φιλαδέλφεια

Μετά την κατάρρευση μέρους του αυτοκινητόδρομου I-95 στις ΗΠΑ, ενός από τους πιο πολυσύχναστους στη χώρα αναμένονται σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία στις βορειοανατολικές περιοχές, με τις αρχές να προειδοποιούν ότι θα χρειαστούν πολλοί μήνες για την αποκατάσταση του οδικού άξονα.

Ο κυβερνήτης της Πενσιλβάνια Τζος Σαπίρο δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες Κυριακή το απόγευμα ότι κανένας από τους οδηγούς που βρίσκονταν στον I-95 δεν τραυματίστηκε.

Περίπου στις 06:20 το πρωί (13:20 ώρα Ελλάδας) χθες ξέσπασε πυρκαγιά σε βυτιοφόρο το οποίο βρισκόταν κάτω από τον I-95, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν τέσσερις λωρίδες του αυτοκινητόδρομου.

Εντυπωσιακές εικόνες από τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν ένα τεράστιο σύννεφο μαύρου καπνού να υψώνεται και την κατάρρευση τεσσάρων λωρίδων της κυκλοφορίας.

«Σήμερα το πρωί (σ.σ. το πρωί της Κυριακής) μεγάλη πυρκαγιά κάτω από τον I-95 (…) προκάλεσε την κατάρρευση του αυτοκινητόδρομου», επιβεβαίωσε η Σάρα Πίτερσον, εκπρόσωπος της δημαρχίας της Φιλαδέλφεια.

«Οι πυροσβέστες έφτασαν στο σημείο και ήρθαν αντιμέτωποι (…) με μεγάλη πυρκαγιά που προήλθε από ένα όχημα», πρόσθεσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής της πόλης Ντέρεκ Μπόουμερ.

«Σημαντική οδική αρτηρία»

Ο Ι-95 είναι μια μεγάλη οδική αρτηρία της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ. Το κλείσιμό της στη βορειοανατολική είσοδο της Φιλαδέλφεια, μια πόλη με περίπου 1,5 εκατ. κατοίκους, αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων από και προς τη Νέα Υόρκη.

 

Ο αυτοκινητόδρομος εκτείνεται σε περισσότερα από 3.000 χιλιόμετρα και ενώνει την πολιτεία Μέιν, στο βορειοανατολικό άκρο των ΗΠΑ, με το Μαϊάμι, τη μεγαλύτερη πόλη της Φλόριντα στα νοτιοανατολικά.

«Είναι μια σημαντική οδική αρτηρία για τους πολίτες και τα αγαθά και το κλείσιμό της θα έχει σοβαρές επιπτώσεις για την πόλη και την περιοχή, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός υπουργός Συγκοινωνιών Πιτ Μπούτιτζατζ.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το όχημα από το οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά ήταν βυτιοφόρο και ευχαρίστησε τους πυροσβέστες και τα άλλα σωστικά συνεργεία που παρενέβησαν.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η αστυνομία της Φιλαδέλφεια καθώς και η Υπηρεσία Αλκοόλ, Καπνού και Πυροβόλων Όπλων (ATF) αναζητούν τον οδηγό του βυτιοφόρου, η τύχη του οποίου αγνοείται.

Οι εργασίες αποκατάστασης του αυτοκινητόδρομου ενδέχεται να διαρκέσουν εβδομάδες και ο Μπούτιτζατζ προειδοποίησε τους οδηγούς ότι θα υπάρξουν «σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία».

«Ο Ι-95 θα επηρεαστεί για πάρα πολύ καιρό», σημείωσε και ο Τούμαρ Αλεξάντερ, γενικός διευθυντής των υπηρεσιών της Φιλαδέλφεια, όπως έγραψε η εφημερίδα The Philadelphia Inquirer.

«Οι υπηρεσίες της πολιτείας (της Πενσιλβάνια) εργάζονται για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις για τους κατοίκους της περιοχής και τους ταξιδιώτες, οι οποίοι επηρεάζονται από το κλείσιμο του αυτοκινητόδρομου», διαβεβαίωσε η Πίτερσον.

Ο κυβερνήτης Σαπίρο από την πλευρά του δήλωσε ότι θα κηρύξει κατάσταση καταστροφής σήμερα, προκειμένου να αποδεσμευθούν κονδύλια για την επισκευή του I-95.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για την κατάσταση και οι συνεργάτες του βρίσκονται σε επαφή με τις τοπικές αρχές προκειμένου να τους προσφέρουν βοήθεια, επεσήμανε στο Twitter η Καρίν Ζαν- Πιερ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις