Κόσμος

ΗΠΑ: Το Πολεμικό Ναυτικό απαγορεύει τις σημαίες των “νοτίων” στους χώρους του

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ εργάζεται για να απαγορευθεί η σημαία της Συνομοσπονδίας σε όλους τους δημόσιους χώρους, των εγκαταστάσεών του, όπως επίσης στα πλοία και τα αεροσκάφη του, όπως ανακοινώθηκε χθες.

Οι κινήσεις αυτές γίνονται καθώς οι ένοπλες δυνάμεις, αλλά και η χώρα στο σύνολό της βρίσκονται αντιμέτωπες με σοβαρές ερωτήσεις γύρω από τις φυλετικές διακρίσεις και ενώ κλιμακώνεται το κύμα διαδηλώσεων κατά της αστυνομικής βίας σε όλη την αμερικανική επικράτεια, μετά το βίαιο θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στα χέρια αστυνομικών στις 25 Μαΐου στη Μινεάπολη.

Σε ανακοίνωσή του, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ γνωστοποίησε ότι ο ναύαρχος Μάικ Γκίλντεϊ, που ηγείται του σχεδιασμού των ναυτικών επιχειρήσεων, έχει δώσει σχετικές οδηγίες στους επιτελείς του για την έκδοση διαταγής που θα απαγορεύει τη σημαία “από όλους τους δημόσιους χώρους και τους χώρους εργασίας των εγκαταστάσεων, τα πλοία, τα αεριοσκάφη και τα υποβρύχια.

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στην Ολλανδία: Επιθέσεις, εκφοβισμοί και ομαδικοί βιασμοί σε βάρος φοιτητριών σε «κολαστήριο» κέντρο φιλοξενίας μεταναστών
Αναγκάζονταν να ζήσουν σε συγκρότημα μαζί με 125 πρόσφυγες για να «βοηθήσουν στην ενσωμάτωση» και έπεφταν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης
Ολλανδία
6
Γερμανία: Ένας νεκρός μετά από σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στο Αμβούργο – Σε σοβαρή κατάσταση ο ένας οδηγός
Μερικοί από τους τραυματίες δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, ένας άλλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ο οδηγός του λεωφορείου «ήταν ο τελευταίος που μπόρεσε να απεγκλωβιστεί, γιατί είχε σφηνωθεί»
Γερμανία
Ο πρώην σύζυγος της Ζιζέλ Πελικό, Ντομινίκ, ύποπτος για δύο ανεξιχνίαστες υποθέσεις βιασμού και φόνου
Ο Ντομινίκ Πελικό υπενθυμίζεται ότι καταδικάστηκε το 2024 σε κάθειρξη 20 ετών επειδή νάρκωνε τη σύζυγό του και επέτρεπε σε δεκάδες αγνώστους να τη βιάζουν μέσα στο σπίτι της οικογένειας
πελικό