Κόσμος

ΗΠΑ: Τρεις Παλαιστίνιοι φοιτητές πυροβολήθηκαν και τραυματίστηκαν στο Βερμόντ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τρεις Παλαιστίνιοι φοιτητές στις ΗΠΑ έπεσαν θύματα πυροβολισμών τη νύχτα του Σαββάτου (25.11.2023) στο Μπέρλινγκτον του Βερμόντ και νοσηλεύονται τραυματίες, σύμφωνα με το παλιό σχολείο τους στη Δυτική Όχθη.

Το Σχολείο Φίλων της Ραμάλα ανέφερε μέσω του Facebook σήμερα ότι 3 απόφοιτοί του πυροβολήθηκαν κοντά στο Πανεπιστήμιο του Βερμόντ. Οι φοιτητές νοσηλεύονται τραυματίες, σύμφωνα με την ίδια πηγή ενώ οι Αρχές της περιοχής επιβεβαιώσαν ότι κλήθηκαν για ένα περιστατικό πυροβολισμών χθες το βράδυ (ώρα ΗΠΑ).

Πρόκειται για τους Χισάμ Αουαρτάνι, φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Μπράουν του Ρόουν Άιλαντ, τον Κινάν Άμπντελ Χαμίντ, που φοιτά στο Κολέγιο Χάβερφορντ της Πενσιλβάνιας και τον Ταχσίν Άχμεντ, φοιτητή στο Κολέγιο Τρίνιτι του Κονέκτικατ.

«Στέλνουμε τις σκέψεις και τις ευχές μας στους ίδιους και τις οικογένειές τους για πλήρη ανάρρωση, λαμβάνοντας υπόψη της σοβαρότητα των τραυμάτων τους, αφού ο Χισάμ πυροβολήθηκε στην πλάτη, ο Ταχσίν στο στήθος και ο Κινάν έχει τραυματιστεί ελαφρά» γράφει το σχολείο στην ανάρτησή του.

Η αστυνομία του Μπέρλινγκτον ανακοίνωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου ότι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε ένα τηλεφώνημα για πυροβολισμούς και όταν πήγαν στο σημείο βρήκαν δύο τραυματίες κοντά στο πανεπιστήμιο και έναν τρίτο σε μικρή απόσταση από τους άλλους.

Οι Αρχές δεν αποκάλυψαν τις ταυτότητες των θυμάτων, διευκρινίζοντας μόνο ότι όλοι τους μεταφέρθηκαν στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Βερμόντ. Ο δράστης παραμένει άγνωστος.

https://twitter.com/pmofa/status/1728826080994460028

 

Το επεισόδιο αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ βιώνουν αύξηση των ισλαμοφοβικών και αντισημιτικών ενεργειών, όπως των βίαιων επιθέσεων και της παρενόχλησης μέσω του ίντερνετ, μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου.

Οι φοιτητές μιλούσαν μεταξύ τους αραβικά και φορούσαν την παραδοσιακή παλαιστινιακή μαντίλα, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής, το οποίο κάλεσε τις αμερικανικές Αρχές να φροντίσουν ώστε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

Επίσης, η Αμερικανοαραβική Επιτροπή Κατά των Διακρίσεων ζήτησε από τις πολιτειακές και τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες επιβολή του νόμου να ερευνήσουν τους πυροβολισμούς ως έγκλημα μίσους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πυραύλους προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας εν μέσω της κόντρας με τις ΗΠΑ για τις κυβερνοεπιθέσεις
Δυναμική απάντηση στην εχθρική πολιτική των ΗΠΑ προαναγγέλλει η Κιμ Γιο Γιονγκ – Κλειστή η πόρτα του διαλόγου πριν από την περιοδεία Τραμπ στην Ασία
Εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα
Η Ινδιάνα κυβερνήτης και ο Ελληνοαμερικανός ομοφυλόφιλος γερουσιαστής: Οι Δημοκρατικοί που προέρχονται από μειονότητες και κέρδισαν στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ
Μία μαύρη και μία Ινδιάνα κυβερνήτης, μία Ινδιάνα γερουσιαστής, ένας ομοφυλόφιλος Ελληνοαμερικανός και ένας μαύρος που διεκδικεί την προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων
Ο Ελληνοαμερικανός Δημοκρατικός Κρις Πάππας
Νέα σενάρια από τουρκικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα 100% στόχος του Ιράν» σε περίπτωση νέας επίθεσης από ΗΠΑ και Ισραήλ
Ο δημοσιογράφος Γκιουρμπούζ Εβρέν εκτίμησε ότι στους πιθανούς στόχους του Ιράν ενδέχεται να περιλαμβάνεται και η Κύπρος, λόγω της παρουσίας στρατιωτικών βάσεων και εγκαταστάσεων
Αμερικανικός πύραυλος Tomahawk /